Tips voor een voordelige reis naar het vliegveld!

Wanneer je voor een langere tijd op reis gaat, kies je vaak een bestemming die niet om de hoek ligt. Om daar te komen, neemt men regelmatig het vliegtuig als vervoersmiddel. Logisch ook, want met het vliegtuig sta je vaak in no-time op jouw droomreisbestemming! De reis begint echter eerder… Vanaf het moment dat je thuis met je koffers naar buiten loopt, mag je jezelf al reiziger noemen. Welke reismogelijkheden er naar het airport zijn, vind je hieronder.

1.  Het openbaar vervoer

Een voordelige en snelle manier van reizen is het reizen met treinen en bussen. Dat komt omdat je op die manier kosten bespaart. Het is een goedkope manier van reizen, zeker wanneer je een student bent of zakelijk reist. Het reizen met OV is dan interessant vanwege hoge kortingen. Val je niet een van deze twee categorieën? Don’t worry! Houd dan vooral winkels zoals Kruidvat, Hema en Blokker in de gaten. Zij houden vaak acties en aanbiedingen omtrent het treinreizen. Bovendien, alle luchthavens in Nederland, België en Duitsland zijn uitstekend te bereiken met OV. Eindhoven Airport moedigt dit ontzettend aan, vanwege de schaarste aan parkeerplekken! Een nadeel hiervan is dat al je koffers mee zullen moeten… Daarnaast ben je ook afhankelijk van OV-tijden, files of andere wegproblemen. Zorg daarom dat je altijd op tijd van huis vertrekt!

 2. Auto

Geen zin om met je bagage in de trein te zitten? Dat is helemaal niet raar. De auto is een prima alternatief om op het vliegveld te komen. Een groot voordeel hiervan is dat je zelf een eigen tijdsplanning maakt en dus niet afhankelijk van vaststaande tijdschema’s bent. Op luchthavenwebsites staan altijd routebeschrijvingen over hoe men het beste het airport kan bereiken. Echter, buiten benzinekosten moet je ook je auto parkeren en dat brengt extra kosten met zich mee. Om kosten te besparen, wordt aanbevolen vooraf je parking te boeken. Dit kan direct op de website van het airport: Goedkoop parkeren Eindhoven Airport of via een vergelijkingsplatform dat alle parkeermogelijkheden rondom vliegvelden met elkaar vergelijkt. Door een parkeerplek niet op- maar rondom de luchthaven te reserveren, bespaar je veel kosten. Voor alle parkeermogelijkheden kun je kijken op Vliegen en Parkeren. Dat is nog eens handig, op die manier houd je nog meer geld over voor op je reis!

3. Taxi

Een derde en laatste mogelijkheid is het nemen van een taxi. Meestal wordt dit als een ‘duur’ alternatief gezien, maar je hoeft hierbij geen benzine- en parkeerkosten te betalen. Bovendien helpt de taxi chauffeur je met je bagage in- en uitladen! Dat is wel prettig als je voor een langere tijd weggaat en veel koffers bij hebt. Zo kun je alsnog lekker ontspannen aan je reis beginnen.

In principe zijn alle luchthavens uitstekend bereikbaar met zowel het openbaar vervoer als via uitvalswegen. Er zijn hierdoor oneindig veel mogelijkheden om airports te bereiken. Waar de voorkeur naar uit gaat, laten we liever aan jou over!

Reageren