Tips voor een vakantiegevoel in eigen land

Wellicht blijf jij deze zomer thuis of ga jij later dit jaar op vakantie? Voor ons als reisliefhebbers is het moeilijk om je voor te stellen dat je een vakantiegevoel in eigen land kunt creëren, maar in deze blog lees je een aantal tips die jouw zomer wel degelijk kunnen verrijken! Voor nu even geen trein, vliegtuig, auto of fiets naar een verre bestemming… maar gewoon in eigen land. Lees snel verder. 

#1. Ontdek de omgeving

Vaak denken we dat we onze eigen omgeving wel hebben gezien en weten we wat de mooie plekjes zijn. Maar vaak zijn er nog verborgen parels in jouw buurt waar je nog niks van wist. Ga eens een lokaal museum bezoeken, ontdek de historie achter jouw stad of dorp of neem een prachtige wandelroute. Er is vaak meer te ontdekken in jouw omgeving dan je denkt. Tip: bezoek een andere stad die je graag wil ontdekken. Kijk naar leuke evenementen in de buurt en plan alvast dagjes uit.

#2. Tuin

Een musthave voor een vakantiegevoel is toch wel je tuin omtoveren tot een spa. Hierdoor kun jij dagelijks genieten van comfort en kun je optimaal relaxen. Zorg er allereerst voor dat de tuin heerlijk is opgeruimd, er mooie planten en bloemen staan, je een heerlijke lounge bank hebt en zorg daarna voor de accessoires. Kies leuke items uit die passen bij jouw stijl, zodat binnen en buiten één geheel wordt. Wanneer de basis staat is het tijd om te kiezen voor een juiste jacuzzi in jouw tuin. Door een opblaasbare spa krijgt jouw tuin direct een upgrade en kun je lekker ontspannen in een betaalbare, opblaasbare, stevige en stabiele spa! Heerlijk om gezellige avondjes met je vriendinnen, maar ook alleen door te brengen. Daarnaast is een opblaasbare spa geweldig, omdat je deze ook weer gemakkelijk kunt opbergen. Op die manier neemt het niet zoveel ruimte in beslag, zoals je met een regulieren jacuzzi wel zou hebben.

#3. Zwembad

Een andere optie is een zwembad! Heerlijk wanneer je even wil ontspannen na een lange werkdag of schooldag. Kies hierbij ook weer voor een Intex zwembad, zodat je het bad ook gemakkelijk weer kunt afbreken. Zwembad kopen? Kijk dan goed naar het formaat en de vorm, zodat dit helemaal past in jouw tuin. De zwembaden zijn er in allemaal verschillende vormen en formaten, dus zorg dat het past bij jouw smaak en wensen.

#4. Nachtje weg

Een nachtje weg is ook een perfecte manier om in eigen land alsnog even te genieten van een andere omgeving. Er zijn veel verschillende soorten vakantiehuisjes van een laag tot een hoog budget en van een klein boshuisje tot aan een luxe villa. Boek een nachtje weg in een mooie stad of dorp en geniet van de natuur of juist het drukke stadsleven. Kies een locatie die voldoet aan jouw wensen. Extra leuk: plak er een dag extra aan vast en kijk waar er een leuke activiteit te doen is in het dorp of stadje. Op die manier maak je er een leuke tijd van en ben je echt even weg.

#5. Lokaal eten

Lokaal eten

Ontdek in je eigen stad of dorp nieuwe gerechten en smaken. Bezoek eens lokale marktjes of boerderijwinkels. Ga op zoek naar de leukste plekjes waar jij nieuwe producten kunt ontdekken uit jouw streek. Denk ook eens verder en bezoek een wijnproeverij of een bierbrouwerij in de buurt? Hier kun je vaak veel over leren en kun je ook nog eens genieten van heerlijke wijn of bier.

#6. Familie

Een echt vakantiegevoel kun je ook creëren door veel tijd met je familie door te brengen. Neem het voortouw en organiseer een dagje naar het strand met familie. Nodig iedereen uit voor een gezellige dag lunchen, zonnen en drankjes aan zee, zodat iedereen zich kan vermaken en je echt even quality time hebt met elkaar. Dit is erg waardevol en juist in de vakanties is het de perfecte tijd om met elkaar te genieten van het weer, de omgeving en van elkaar.

#7. Activiteiten

Activiteiten

Een vakantiegevoel creëren heeft ook te maken met nieuwe dingen beleven. Plan daarom leuke activiteiten, zoals kanoën, surfen, fietsen of wandelen. Op die manier kun je er echt een dagje uit van maken en ontdek je wellicht nieuwe interesses en gebieden. Extra leuk om dit samen te doen met een vriend of vriendin!

Je eigen omgeving ontdekken, nieuwe hobby’s uitzoeken, dagje uit met de familie, een nachtje weg, lokaal eten proeven of een heerlijke spa in de tuin creëren? Met deze tips kun jij gegarandeerd een vakantiegevoel krijgen. Geniet van deze zomer.

Reageren