Tips voor een ontspannen vakantie met eigen auto

Ga je langere tijd op vakantie naar een Zuid-Europees land? Dan is het absoluut handig en zeker ook leuk om een auto tot je beschikking te hebben. Maar waar kies je dan voor? Ga je met een eigen auto die kant op rijden of huur je er één op het vliegveld? Niet iedereen ziet het zitten om twee dagen in de auto te zitten en daarom geven wij onderstaand enkele nuttige tips om toch met eigen auto naar bestemming af te reizen zonder zelf te hoeven rijden.

Stap in de autoslaaptrein

Een leuke, bijzondere maar zeker ook ontspannende optie is de autoslaaptrein. Je rijdt met eigen auto naar een station in Nederland, parkeert deze op een speciale wagon en vanaf dat moment kan de vakantie beginnen. Ieder gezin of familie heeft een eigen cabine met ruimte om te zitten en te slapen. Wanneer het etenstijd is kan je wat eten in het restaurant en een drankje is te nuttigen in de speciale  coupé met een bar.

Een reis met deze autoslaaptrein is dus zeer ontspannen en het is zelfs nog wat sneller ook. De trein hoeft onderweg niet te stoppen en overnachten doe je in je eigen cabine., zo komt je uitgerust op je vakantiebestemming aan en heb je jouw eigen auto altijd ter beschikking.

De autoslaaptrein rijdt vanaf verschillende stations in Nederland naar landen als; Italië, Frankrijk, Spanje, Kroatië, Oostenrijk en Duitsland.

Zet een studentchauffeur in

Er zijn tegenwoordig veel bedrijven die chauffeursdiensten aanbieden met de inzet van verschillende soorten privé chauffeurs. Denk daarbij aan gecertificeerde directiechauffeurs maar bijvoorbeeld ook een getrainde studentchauffeur. Deze laatste optie is veel voordeliger, waardoor het aantrekkelijk wordt gebruik te maken van een privé chauffeur.
Bij de inzet van een studentenchauffeur voor het vervoeren van de auto zijn er eigenlijk twee mogelijkheden. Zo kan de chauffeur de auto naar het vakantieadres brengen en komt u zelf met het vliegtuig naar bestemming, of de chauffeur brengt u in uw eigen auto naar het vakantieadres.  Deze bedrijven leveren standaard een verzekering bij alle chauffeursdiensten die zij aanbieden.

Toch met eigen auto op vakantie?

De genoemde opties voor een ontspannen reis met eigen auto behoren natuurlijk wel tot de luxere mogelijkheden. Het spreekt voor zich dat zelf rijden in alle gevallen de meest voordelige manier is om met de auto op vakantie te gaan. Wanneer dit het uiteindelijke plan is kunnen we vooral aanraden om de auto goed te laten checken zodat je veilig op vakantie kunt gaan en kijk natuurlijk bij de ANWB voor meer informatie.

Reageren