Tips voor een bezoek aan Giethoorn!

Ben jij van plan om binnenkort een bezoekje te brengen aan Giethoorn? Giethoorn is het Nederlandse Venetië waar de meeste Nederlanders weleens naartoe gaan. Een populaire bestemming voor een weekend of weekje weg in eigen land. Maar wat kun je allemaal doen in Giethoorn? Hieronder vind je een aantal tips over wat er te doen is in Giethoorn.

Neem je eigen rubberbootje mee

Heb jij je eigen rubberboot? Neem je bootje dan mee op vakantie naar Giethoorn! Niets is leuker dan op avontuur gaan met je eigen boot. Een rubberboot is erg licht en daarom handig om overal mee naartoe te nemen. En je bespaart daarmee ook nog eens kosten voor het huren van een boot. Ga varen door het prachtige dorp en ontdek het Nationaal Park Weerribben-Wieden. Dit park staat bekend om zijn moeras, dat een van de grootste moerassen van heel Europa is!

Huur een boot

Huur een boot

Heb je geen eigen boot? Dan is het leuk om een bootje te huren. Zo kun je Giethoorn het beste ontdekken. In Giethoorn vind je veel bedrijven die boten verhuren. Het is verstandig om van tevoren een bootje te reserveren, want het kan soms erg druk worden. Je kunt zelf kiezen welke boot je wilt varen. Neem bijvoorbeeld een fluisterboot, een sloep, een zeilpunter of ga op avontuur met een kano! Van luxe tot avontuurlijk, alles is mogelijk. Voor veel boten heb je niet per se een vaarbewijs nodig, maar zoek dit van tevoren wel goed uit. Als je een boot huurt, krijg je van de verhuurder verschillende vaarroutes die je kan bevaren. Dit hoef je dan van tevoren ook niet meer uit te zoeken, wat erg handig is als je het gebied niet zo goed kent!

Ga zwemmen bij een van de vier meren

Waar water is, kun je zwemmen. In Giethoorn zijn er veel prachtige plekken om te zwemmen. Ook als je niet over een boot beschikt, kun je op genoeg plekken genieten van een frisse duik. Er zijn vier meren waar je goed terecht kunt om te zwemmen. Ga bijvoorbeeld naar de plas ‘Het Wiede’, ‘Het Molengat’, ‘De Beulaker’ of ‘De Belter’. Zorg ervoor dat je tijdens warme dagen zonnebrandcrème bij de hand hebt en neem voor de zekerheid waterschoentjes mee. Het water is vaak troebel en dan kun je niet zien waar je loopt. Als je een dagje gaat zwemmen aan het meer, kun je wat eten en drinken meenemen en een picknick houden.

Huur een fiets

Je zou denken dat je Giethoorn alleen kan verkennen per boot. Maar niets is minder waar. Een andere manier om Giethoorn te verkennen is per fiets. Giethoorn is goed begaanbaar per fiets en het is een leuke optie om het dorp op een andere manier te verkennen als je bijvoorbeeld al een paar dagen op de boot hebt gezeten. Er zijn zowel korte fietsroutes beschikbaar om alleen het dorp mee te verkennen als lange fietsroutes waar je door de wijde velden en langs het water kan fietsen. Op sommige plekken is een watertaxi beschikbaar, waardoor je ook met de fiets het water kan oversteken naar een ander dorp. Een prachtige manier om het dorp te verkennen vanaf de kant!

Breng een bezoek aan museum ‘Giethoorn ’t Olde Maat Uus’

Ook voor de cultuur liefhebbers is er in Giethoorn veel te doen. Met een bezoekje aan het museum ‘Giethoorn ’t Olde Maat Uus’ leer je het authentieke dorp kennen. Luister naar de verhalen van vroeger over bijvoorbeeld de turfwinning en neem een kijkje bij de authentieke Gieterse boerderij. Het museum heeft ook gedacht aan de kinderen, zij kunnen een film kijken of een kijkje nemen in het museumwinkeltje met een koffiehoek. Kortom, er is voor iedereen wel wat te beleven in het waterrijke Giethoorn!

Reageren