5 tips voor een actieve vakantie in Winters Lapland

Lapland; deze magische bestemming op aarde heeft een steeds grotere aantrekkingskracht op reizigers. En wie kan hen dat kwalijk nemen? Lapland beslaat een uitgestrekt gebied boven de poolcirkel. En zijn extreem noordelijke ligging zorgt ervoor dat je als bezoeker een unieke vakantie-ervaring krijgt; wanneer je ook gaat.

5 tips voor een actieve vakantie in Winters Lapland

Er zijn talloze winteractiviteiten om te ondernemen in Lapland; zowel avontuurlijk als ontspannen. Ben jij op zoek naar wat actie in dit unieke landschap? Dan zijn de volgende actieve activiteiten tijdens je winterreis naar Lapland wat voor jou:

1. Een Huskytocht

Een Huskytocht

Een huskytocht mag niet ontbreken tijdens een vakantie in Lapland. Leun achterover in een comfortabele slee en laat het prachtige landschap op je inwerken terwijl je gids stuurt. Huskytochten worden overal in Lapland aangeboden. Je kunt kiezen uit dag- of halve dagtours waarbij je alleen of met meerdere personen de mooiste gebieden doorkruist. Ook is het mogelijk om een meerdaagse tocht te doen met overnacht in een authentieke trappershut.

Bovendien is het voor de waaghalzen een optie om zelf de hondenslee te bedienen. Uiteraard gaat ook hier altijd een professionele, Engelssprekende gids mee.

Ook genieten van een huskytocht in Nederland? Ja, dit kan echt! Pim Smit verzorgt al jarenlang tochten met zijn lievelingsdieren in de Broekpolder in Vlaardingen. Iets voor jou?

2. Icedriving

Icedriving

Icedriving met buggy’s is niet besteed aan angsthazen en koukleumen. Maar ben jij een liefhebber van karten of snelheid in het algemeen? Dan is deze activiteit voor jou! Rijd over bevroren meren met zo’n 30 kilometer per uur en laat de adrenalinekick zijn werk doen.

Tijdens Icedriving zit er altijd een betrouwbare instructeur naast je. Het enige dat jij hoeft te doen is je angst te overwinnen en helemaal op te gaan in het moment. Lijkt het je wat? Bekijk deze én meer winterse activiteiten dan bij Nordic; dé Scandinaviëspecialist.

3. Sneeuwscootertocht

Ook een tocht met de sneeuwscooter hoort bij een vakantie in Lapland. Met zo’n oogverblindend  landschap is rijden in de open lucht op de rug van een sneeuwscooter onbeschrijfelijk. Ga helemaal op in de uitgestrektheid van het gebied en boek een sneeuwscootertour in de regio waar je verblijft. Deze activiteit is geweldig voor zowel beginners als meer ervaren chauffeurs. Deze laatste groep kan bovendien kiezen voor een heuse sneeuwscootersafari van één tot meerdere dagen. Hierbij slaap je in de middle of nowhere, in yurts die her en der verspreid liggen.Houd er wel rekening mee dat je een rijbewijs nodig hebt om een sneeuwscooter te mogen besturen.

Lees ook: winter wonderreisje naar Fins Lapland en doe alvast de nodige inspiratie op.

4. Wandelen met sneeuwraketten

Wandelen met sneeuwraketten

Een wandeling op sneeuwraketten biedt je een ervaring om nooit meer te vergeten. Je kunt niet dichter bij de natuur komen dan lopend door een dik pak sneeuw, door dichte bossen en over uitgestrekte paden. Een tocht met sneeuwraketten is geschikt voor elke doelgroep; of je nu een ervaren of beginnend wandelaar bent.

Onderweg hoor je misschien het geluid van dieren die verstopt zitten achter de struiken en onder de grond. Laat je zintuigen spreken en neem alle geluiden, geuren en kleuren in je op. Dat is pas écht genieten!

5. Hiken in het Riisitunturi National Park

Riisitunturi National Park

Dit prachtige Nationale Park staat bekend als een paradijs voor winterwandelaars. Hier hiken geeft je de kans om het landschap in zijn volle glorie te beleven en te fotograferen. De gemarkeerde paden zijn vooral geschikt voor sneeuwschoenwandelen. Je kunt deze schoenen huren bij de ingang van het park.

Kom je buiten het winterseizoen? Dan volstaan stevige wandelschoenen ook prima. Hoe dan ook; de vele adembenemende uitzichtpunten zullen je niet onberoerd laten…

En dit waren slechts een aantal van de vele actieve dingen om te doen in Lapland. Uiteraard kun je bovenstaande activiteiten prima combineren met wat ontspanning. Klaar voor de meest avontuurlijke reis van je leven? Lapland it is!

Reageren