Tips voor een top vakantie in Cuba

Cuba is hot & happening momenteel! Het land van de sigaren, mojito’s en salsa is dan ook een fijne bestemming voor je volgende vakantie. Cuba heeft veel bijzondere bezienswaardigheden en een authentieke sfeer. Deze tips helpen je om een top vakantie te hebben in het Caribische land.

cuba-1

1. Ontdek Havana in een oldtimer

De Cubaanse hoofdstad Havana brengt je terug naar de jaren ’50. Er rijden nog veel oldtimers en de huizen zijn de vrolijkste kleuren. De beste manier om de stad te ontdekken is per oldtimertaxi. In stijl rij je langs de koloniale villa’s en onderweg kan je de mooiste foto’s schieten.

2. Slaap in een “casa particular”.

Dit zijn bed & breakfasts van particulieren en ze zijn bijzonder want alle hotels zijn verder in handen van de overheid. Bij een casa particular krijg je een kijkje in het leven van de Cubanen. Ze zijn vaak ook nog eens heerlijk kitsch ingericht en er wordt erg lekker eten geserveerd. Je kunt voor ontbijt en avondeten bij de casa particular terecht. Deze reistip voor Cuba brengt je bij de mensen thuis.

3. Ga op zoek naar de beste mojito.

De mojito is het alcoholische drankje van Cuba. Geef jezelf de vervelende taak om de lekkerste mojito van Cuba te vinden. Een perfecte plek om je zoektocht te beginnen is in La Bodequita, wat als de geboorteplaats van de mojito wordt gezien.

4. Leer salsa dansen

De Cubanen kunnen erg goed salsa dansen en als je op reis bent in Cuba is het het perfecte moment om dit ook te leren. Volg een salsa les in een dansschool, of stap gewoonweg een salsa bar binnen en waag een poging.

5. Bezoek een tabaksplantage

Cuba is ook het land van de sigaren en er zijn dan ook veel tabaksplantages in het land. De tabaksplantages zijn een van de populaire bezienswaardigheden van Cuba De tabaksplantage zien er schitterend groen uit. In het gebied Pínar del Río liggen veel van deze plantages.

6. Relax op een van de stranden

Cuba heeft veel prachtige stranden en voor een strandvakantie is het daarom ook een fijne bestemming. Of je nou op zoek bent naar rust of juist naar drukke stranden met veel vermaak, je hebt ruim de keuzen in Cuba. Ook voor duik-en snorkelfans is Cuba een aanrader. De onderwaterwereld is kleurrijk en het water is helder.

7. Ga in de juiste maanden naar Cuba

De beste tijd om Cuba te bezoeken is van november tot April. In de zomermaanden is het er warmer en valt er meer regen.

8. Leer een beetje Spaans

Dit is een praktische tip voor een bezoek aan Cuba, leer een beetje Spaans want in Cuba spreekt bijna niemand Engels. Daarom helpt het je heel erg als je een beetje Spaans spreekt. Leer daarom van tevoren wat basiszinnen in het Spaans. Dit kan je verblijf in Cuba veel aangenamer maken.

9. Bereid je voor op weinig internet

In Cuba is er veel minder internet dan in vele ander landen. Lang niet in alle hotels en casa particular is er wifi. Eigenlijk is dit heerlijk, want zo kan je echt even nergens anders mee bezig zijn en kan je echt vakantie vieren.

10. Maak een praatje met de Cubanen

In plaats van Whatsappen met je vrienden zullen er genoeg situaties voordoen waarbij je met de Cubanen kunt praten. Omdat de Cubanen lang afgesloten waren van de westerse wereld zijn ze geïnteresseerd in al die toeristen die nu het land komen bezoeken. Verwacht daarom om regelmatig in gebroken Engels aangesproken te worden. Ook hier helpt het als je een beetje Spaans spreekt.

Reageren