Tips voor de Spaanse stad Sevilla

Sevilla is een bruisende de stad in Andalusië, in het zuiden van Spanje. Het is een perfecte bestemming voor een stedentrip. Er is genoeg te zien want de architectuur in Sevilla is prachtig en verder zul je je ook niet vervelen. Sevilla heeft een bruisend nachtleven en gezellige winkelstraten. Daarnaast laat de zon zich vaak zien in de mooie stad. Met deze tips kan je het beste halen uit je bezoek aan Sevilla.

De bezienswaardigheden in Sevilla

De Kathedraal Maria de la Sede
Deze kathedraal kan je niet missen als je Sevilla bezoekt. Het is een prachtige gotische kathedraal met een lengte van wel 127 meter. De kathedraal is het grootste gotische gebouw van de wereld! Neem ook zeker een kijkje aan de binnenkant. Wat dit is nog indrukwekkender dan de buitenkant doet vermoeden. De kathedraal is op een plek gebouwd waar eerst een moskee stond. Enkele onderdelen van de moskee zijn behouden, waarvan de opvallendste de minaret is. Deze wordt de Giralda genoemd en dient nu als klokkentoren. De Giralda is het teken van Sevilla.

Plaza de Espana
Dit is een heel indrukwekkend plein van bijna 50.000 vierkante meter, in de vorm heeft van een halve cirkel. In het midden van het plein staat een fontein en hieromheen staan mooie historische gebouwen die worden gebruikt door de overheid. Alles is versierd met gekleurde tegeltjes, bruggen en ornamenten. Je kunt het plein ook wel herkennen uit de film Star Was II, Lawrence of Arabia en de The Dictator. Een beroemd plein dus!

Sevilla stedentrip

Parque de Maria Luisa
Dit park ligt vlak naast het Plaze de Espana en is erg mooi. Het is een groot park waarin ook twee musea liggen. Het park heeft veel weg van een botanische tuin. Het is een ideale plek om even bij te komen in de schaduw.

Sevilla stedentrip

Real Alcázar
Dit is het koninklijk paleis van Sevilla wat momenteel nog steeds in gebruik is. Het paleis is gebouwd in de Mudéjar stijl. Dit is een mix van Arabische en christelijke architectuur. De tuinen die bij het paleis horen zijn net zo mooi als het paleis zelf. Vergeet hier zeker niet door heen te lopen.

Uit eten in Sevilla

In Spanje heeft men een ander eetpatroon dan in Nederland. In Sevilla ontbijt men laat ( na tienen) met met toast met tomaat en olijfolie erop, of met churros ( gefrituurde deegsnacks) met een chocolade dip. Vanaf twee uur ‘s-middags begint de lunch maar sommige Spanjaarden lunchen pas om 4 uur ‘s-middags. Je kan begrijpen dat het dan ook pas laat tijd is voor het avondeten. De Spanjaarden eten dan ook ‘s-avonds vanaf 9 uur. Ben je buiten het toeristisch gebied in de stad? Dan zul je pas kunnen eten als het ook etenstijd is voor de Spanjaarden. Probeer je eetritme daarom een beetje aan te passen aan de relaxte levensstijl van de Spanjaarden. Sevilla kent veel goede restaurants. Een groot deel hiervan zijn tapasrestaurants. Dit zijn enkele aanraders:

Antojo
Dit restaurant ziet er erg sfeervol en hip uit. De gerechten op de kaart zijn misschien iets duurder dan in een simpele tapasbar maar de kwaliteit van het eten is erg goed. Er is keuze uit de wat traditionelere gerechten en uit fusion gerechten.

Arte Y Sabor
Dit stijlvolle restaurant met een gezellig terras vind je op de Alameda de Hercules. Het restaurant is vegan en vegetarian friendly, maar serveert ook verschillende goede gerechten met vlees en vis. Dit is wederom een restaurant met tapas, maar je kunt er ook grotere gerechten bestellen.

El Pasaje de Sevilla
Dit restaurant is beroemd in Sevilla om de originele en goede tapas die ze serveren. Elke dag is er weer een andere “tapas del dia” om uit te proberen. Je zit hier tussen de locals  wat altijd een goed teken is.

Ga naar een flamenco optreden

Wat je niet mag missen in Sevilla is een flamenco optreden. De dans, muziek en zang is heel indrukwekkend. In het centrum zijn er verschillende aanbieders van flamencoshows voor toeristen. Maar je kunt ook proberen om een wat authentiekere flamenco optreden bij te wonen. De wijk Triana, aan de overkant van de rivier staat bekend om de nog authentieke flamenco optredens. Dit zijn enkele plekken in Sevilla waar je flamenco kunt zien:

Sevilla stedentrip

La Carboneria
Dit is een bekende flamenco bar waar veel toeristen heen gaan. Je kunt hier elke dag een flamenco optreden zien. De bar is open vanaf acht uur ‘s-avonds.

La Anselma
Deze sfeervolle bar vind je in Triana. Je kunt hier vanaf acht uur ‘s-avonds flamenco zien. En het is er vaak erg gezellig waardoor je wellicht zelf op de dansvloer beland.

Lola de los Reyes
Ook dit is een bar in Triana. Hier neemt men de flamenco heel serieus. Ga naar deze bar als je een flamenco optreden wilt zien van goede kwaliteit.

Tips van de locals

Dit zijn een paar tips van locals zodat je het authentieke Sevilla kunt beleven.

– Ga ‘s avonds naar een van de bars rondom de Alameda de Hiercules. Hier gaat hip en jonge Sevilla namelijk zelf ook heen. Heb je weinig budget? Koop dan wat te drinken in een winkel en voeg je bij de vele studenten die ‘s avonds een feestje bouwen op dit plein

– Ontbijt lekker laat. Het ultieme ontbijtgerecht dat je moet proberen is Pringá ( toast met varkenstoof ). De beste Pringá van Sevilla eet je in Bodega el Picadero.

– Eet géén paella. Het is dan wel een heel bekend Spaans gerecht, maar het komt oorspronkelijk uit Valencia. De meeste paella die je in Sevilla vind is niet zo goed. Ga liever voor tapas.

Reageren