Tips voor San Francisco

San Francisco is naast New York een populaire Noord-Amerikaanse stad om te bezoeken. San Francisco was in de jaren ’60 dé hippiestad van de USA en heeft ook een grote LGBT community. Nu huisvest San Francisco veel technologie bedrijven zoals Google en Facebook. Dat gedeelte van de stad wordt ook wel “Silicon Valley genoemd”. De stad heeft bijna een miljoen inwoners en veel unieke bezienswaardigheden. Dit zijn de highlights van San Francisco:

Wat te doen in San Francisco

Er is onwijs veel te doen in San Francisco. Dit zijn de bijzondere bezienswaardigheden van de stad.

San Francisco

De Golden Gate bridge

New York heeft het Vrijheidsbeeld en San Francisco heeft de Golden Gate bridge. De prachtige rode brug is in 1937 gebouwd en was toentertijd de hoogste en langste hangbrug ter wereld. Aan de andere kant van de brug ligt het Golden Gate Park National Recreation Area. Dit is een mooi groen park met heuvels en is een fijne plek voor een wandeling. Ook vind je er het gezellige stadje Sausalito. Je kunt de Golden Gate brug lopend, met de fiets of met de auto oversteken.

San Francisco

De kabeltram

Ook dit is een echt icoon voor San Francisco. De straten van de stad zijn regelmatig erg stijl. De kabeltram maakte het makkelijker om deze straten te beklimmen. Momenteel zijn er nog drie trams actief en de trams worden vooral door toeristen gebruikt.

Lombard Street

Deze straat is erg stijl en heeft wel acht haarspeldbochten. Het is een mooie fotogenieke straat. Kom hier kijken hoe mensen met moeite naar beneden rijden. Wil je het zelf proberen? Zorg er dan voor de je aan de juiste kant begint, want de smalle straat heeft ( uiteraard ) eenrichtingsverkeer.

San Francisco

Fisherman’s Wharf

Deze pier is een toeristische maar gezellige plek. Er liggen nog enkele vissersboten en er zijn goede visrestaurants. Daarnaast zijn er allerlei attracties en winkels. Ook kan je hier zeeleeuwen spotten die bijkomen in de zon. Ook leuk: Het aquarium op Pier 39.

China Town

De China town van San Francisco is erg indrukwekkend. Het gedeelte van de stad is ontstaan toen veel Chinezen naar San Frascico kwamen om te werken bij de spoorwegen. Er staan veel tempels in China Town, maar je vindt er ook onwijs veel winkeltjes met Chinese waren en zelfs een Chinees ziekenhuis.

San Francisco

Alcatraz eiland

Dit eiland ligt voor de kust van San Francisco en kan je met een boot vanaf de Fisherman’s Wharf bereiken. Op het eiland is in 1850 een fort gebouwd dat in 1907 is omgebouwd tot een gevangenis. De Alcatraz gevangenis had jarenlang een beruchte reputatie omdat gevangenen er ruw werden behandeld. Een van de beroemde gevangene was Al Capone. Nu is de gevangenis open voor publiek en kan je hem van binnen bekijken.

Haight-Ashbury

Deze hippie wijk heeft erg sfeervolle straten met mooi statige huizen. Hoewel de wijk al wat commerciëler is vind je er nog veel leuke hippie winkels met vooral vintage kleding en unieke meubels.

San Francisco Museum of Modern Art

Dit is een van de meest toonaangevende musea op het gebied van moderne kunst. Het was het eerste museum aan de westkust van Noord-Amerika dat zich specialiseerde in moderne en contemporaire kunst.  Het museum heeft wel 26.000 verschillende werken.

San Francisco

Tips San Francisco

  • San Francisco ligt dan wel in Californië, dat betekent niet dat het er altijd lekker weer is. Het kan er flink waaien of mistig zijn. Neem daarom voldoende warme kleding mee als je San Francisco gaat bezoeken.
  • San Francisco is een relatief kleine stad en heeft flink wat smalle straten. Ontdek de stad daarom per voet of met de fiets.
  • Het beste uitzicht over de stad heb je vanuit Grand View Park ( vandaar ook de naam ; ) ).  Het is even klimmen, maar het uitzicht is echt adembenemend.

Reageren

Last minute op vakantie? Boek nu met korting!

TUI Garanties in corona-tijd