Tips voor je unieke rondreis door West-Amerika!

Ga je op rondreis door West-Amerika? Dan is het belangrijk om je goed voor te bereiden. Veel zaken zijn in Amerika anders geregeld dan in Nederland. Door je goed voor te bereiden voorkom je dat je voor onaangename verrassingen komt te staan. Hieronder geef ik je dan ook praktische tips voor jouw unieke rondreis door West-Amerika!

tips rondreis west amerika san kleding tips

1.     Zorg voor een maximaal limiet op je creditcard

In Amerika ben je eigenlijk niets zonder een creditcard. Voor de Amerikanen is het betalen met de creditcard heel normaal, maar dit is voor Nederlanders heel anders doordat wij het meest gebruik maken van onze bankpas. Alhoewel deze manier van betalen in sommige gevallen ook mogelijk is in Amerika, is het een absolute must om je creditcard mee te nemen. Zeer waarschijnlijk heb je deze ook al nodig gehad bij het online huren van een auto of vastleggen van hotels. Het is tevens aan te raden om je creditcard limiet meteen tot het maximale bedrag op te hogen. Bij de meeste banken kan dit online en kun je het limiet voor enkele dagen, weken of maanden verhogen.

Lees ook: Zo gebruik je jouw creditcard verstandig en veilig op reis

Dit waren wij vooraf vergeten te doen waardoor we erg goed op moesten letten hoe het budget op de creditcard er voor stond. Uiteindelijk heeft dit er voor gezorgd dat ons hotel in Las Vegas niet was gereserveerd, omdat er te weinig geld op de creditcard stond. Enorm balen natuurlijk. Ook het continu checken van de rekening en het bijstorten van een bedrag was erg vervelend.

2.     Zorg ervoor dat je van te voren GPS hebt geregeld

tips-rondreis-west-amerika-san-francisco

Navigatie in West Amerika is natuurlijk een must. Zonder de auto kom je in Amerika nergens en het krioelt er van de wegen, met name in steden zoals Los Angeles en San Francisco. Doordat er bij het wisselen van onze compacte auto voor een Ford Mustang (voor de laatste 3 dagen in LA) iets mis was gegaan, moesten we het volle pond betalen voor een GPS. Hier waren we voor onze rondreis van 3 weken zo’n 250 euro aan kwijt, terwijl we voor dat geld gewoon een eigen GPS met wereldkaart in Nederland hadden kunnen kopen.

Het is daarom echt aan te raden om je navigatie van te voren vast te leggen door zelf een GPS te kopen in Nederland of door er vooraf één te huren bij de autoverhuurder. Dit kan je veel geld besparen.

auto huren

3.     Koop de eerste dag een koelbox

Zodra je de eerste dag je huurauto of camper instapt om te beginnen aan de geweldige rondreis door West Amerika, is het aan te raden om eerst even een koelbox te kopen. Zoals je wellicht al weet is het in veel delen van West-Amerika ontzettend heet, waardoor gekoeld eten en drinken wel zo fijn is. Dit warme weer is ook één van de redenen waarom je in Amerika bij elk motel en hotel zakken met ijs kunt halen.

Een andere reden waarom een koelbox wel zo prettig is om te hebben tijdens je rondreis, is het dure eten en drinken in Amerika. Dit is iets wat ons erg op viel en wat wij niet hadden verwacht. In de doorsnee supermarkten in Amerika is het eten een stuk duurder dan in Nederland. Daarnaast is het ook niet goed voor je portemonnee wanneer je elke dag moet ontbijten, lunchen en dineren bij één van de vele (weg)restaurants of de dure winkels in de nationaal parken.

Je kunt het beste een paar keer eten en drinken inslaan bij de goedkopere WalMart die vaak nabij de grote steden te vinden is. Dit gaat je echt geld besparen dat je beter uit kunt geven aan bijvoorbeeld een toffe helikoptervlucht over de Grand Canyon.

4.     Tank buiten de nationaal parken

Alhoewel tanken in Amerika aanzienlijk goedkoper is dan in Nederland kun je toch het beste buiten de nationaal parken tanken. Dit scheelt flink wat geld, aangezien de tankstations rondom de nationaal parken een stuk duurder zijn dan de vele tankstations nabij steden.

Let er overigens wel op dat je voldoende getankt hebt voordat je überhaupt een nationaal park inrijdt, omdat tankstations daar weleens schaars kunnen zijn!

5.     Zorg voor de juiste kleding

De temperaturen tijdens de rondreis door West-Amerika verschillen veel en daarom is het verstandig om de juiste kleding mee te nemen op je rondreis. Aan de westkust kan het erg fris zijn en dus zul je daar een lange broek, trui en jas nodig hebben om je tegen de kou te kleden. Zo is het in San Francisco nooit veel warmer dan 20 graden Celsius. Ook in Yosemite NP kan het vooral ’s avonds flink afkoelen en zul je warme kleding bij je moeten hebben, met name buiten het hoogseizoen. Zodra je richting het oosten rijdt wordt het aanzienlijk warmer. Death Valley en Las Vegas staan bekend om de warme temperaturen dus je zult voor dit deel van de reis lekker zomerse kleding bij moeten hebben.

tips rondreis west amerika san kleding tips

Gedurende zo’n 80% onze reis door West-Amerika konden we in t-shirt en korte broek genieten van lekker zomerse temperaturen. Daarom raad ik aan om enkele warme kledingstukken mee te nemen voor het wat koudere deel langs de westkust met name rond San Francisco.

6.     Boek je tickets slim

Vliegtickets naar West-Amerika zijn erg duur, maar je kunt veel geld besparen door slim te boeken en veel te vergelijken. Zo kun je profiteren van de welbekende KLM werelddeals waarmee je flinke korting kunt krijgen op je vlucht. Ook is het verstandig om regelmatig de prijzen tussen verschillende aanbieders te vergelijken en met name op dinsdag kunnen de prijzen een stuk lager zijn dan op andere dagen. Ten slotte is het aan te raden om de vertrekdatum te vergelijken. Zo hebben wij ervaren dat een week vroeger of later vertrekken je 200 euro p.p. kan besparen!

7.     Lees je goed in door het gebruik van reisgidsen

Er is ontzettend veel te zien en te beleven in West-Amerika en daarom is het wel zo verstandig om je van te voren goed in te lezen. Welke bezienswaardigheden mag jij niet missen? Bij welke tentjes moet je gegeten hebben? En waar moet je zijn om van de echte Amerikaanse cultuur genoten te hebben? Door goed voorbereid op reis te gaan bespaar je jezelf veel stress gedurende de reis. Wij hebben met veel plezier gebruik gemaakt van de reisgids over West-Amerika van de ANWB. Een volledige reisgids met informatie over hotels, nationaal parken, wandelroutes, steden, bezienswaardigheden, restaurantjes en nog veel meer. Dit is de ideale manier om jouw reis van te voren goed te plannen, zodat je optimaal gebruik maakt van de tijd die je hebt in dit fantastische land.

8.     Zorg voor een goede planning

Het maken van een goede planning heeft best veel te maken met goed inlezen door het gebruiken van reisgidsen zoals bij tip 7 is vermeld. Met behulp van reisgidsen, websites over West-Amerika en blogs zoals Ikbenopreis 😉 kun je jouw reis van te voren helemaal uitstippelen. Alhoewel niet iedereen dit even leuk of fijn vindt, vonden wij het erg handig om te weten wat we gingen doen en waar we naartoe moesten elke dag.

9.     Voorkom verkeersboetes

 tips rondreis west amerika verkeersboetes

Van te voren werd ons door verschillende mensen verteld dat je erg op moet passen met te hard rijden in West-Amerika. De verkeersboetes zijn immers torenhoog en kunnen nogal snel worden uitgereikt.

Uit onze ervaring is gebleken dat de Amerikanen zelf vrijwel altijd harder rijden dan de maximum toegestane snelheid en daarom denk ik dat het juist wel meevalt met die verkeersboetes in West-Amerika… anders zouden ze toch niet zo hard rijden? Dus wat betreft deze tip, laat je vooral niet bang maken door anderen over die verkeersboetes. Overigens wil ik je wel adviseren om gewoon netjes de maximum snelheid aan te houden natuurlijk 😉

10.     Juiste stekker voor stopcontact & verdeelstekker

Je zou denken dat dit iets is wat mensen niet snel vergeten, maar niets is minder waar. In de Verenigde Staten worden andere stekkers gebruikt dan in Nederland en daarom dien je een stekker mee te nemen die het mogelijk maakt om je apparatuur toch op te laden in de VS. Bij Mediamarkt kun je voor slechts 6,49 euro een universele stekkerset halen, zodat je ook bij het reizen naar andere landen bent voorzien van de juiste stekker.

Een andere reistip voor West-Amerika is om een verdeelstekker mee te nemen. Zodoende hoef je slechts 1 wereldstekker mee te nemen en kun je vervolgens met de verdeelstekker meerdere apparaten op laden. Wel zo handig!

11.     ESTA formulier

Misschien wel de belangrijkste tip uit deze lijst is het van te voren invullen van het ESTA formulier. Het ESTA formulier is het aanvraagformulier om een ESTA verklaring te verkrijgen. Met dit formulier wordt je geregistreerd als bezoeker van de Verenigde Staten, zodat je zonder visum kunt afreizen naar de VS. Je kunt dit formulier online invullen op bijvoorbeeld eVisa. De kosten voor het aanvragen van dit formulier zijn 25 euro p.p.

Reageren