Tips om je vakantiehuis goed te onderhouden

De zomervakantie is aangebroken en de meeste Nederlanders gaan op reis! Op vakantie naar het buitenland of een heerlijk weekje weg in eigen land. De meerderheid van de vakantiegangers overnacht in een hotel, appartement of in een vakantiehuis van iemand anders. Er zijn echter ook mensen die zelf een vakantiehuis bezitten waar zij in de vakantie naartoe gaan. Daarnaast verhuren zij dit vakantiehuis als zij er zelf niet in zitten. Zo heb je altijd een plek om vakantie te vieren en kun je er ook nog wat mee verdienen. Een vereiste is wel dat dit vakantiehuis er tiptop uitziet. Anders willen mensen het natuurlijk niet huren en overnachten ze liever ergens anders. Hoe onderhoud je nu een vakantiehuis? Wij hebben 3 tips op een rijtje gezet!

1 Voorkom muffe geuren

Een vakantiehuis wordt over het algemeen niet het hele jaar door gebruikt. Al helemaal als je vakantiehuisje in Nederland staat, dan is het daar waarschijnlijk buiten de lente en zomer om niet ideaal om te verblijven. Deze periodieke ‘leegstand’ kan ervoor zorgen dat er rare geuren in het huis komen en hier blijven hangen. Denk bijvoorbeeld aan een muffe lucht, maar ook fijnstof en andere ongezonde luchten. Zorg dus dat je eens in de zoveel tijd het vakantiehuisje goed lucht om Ben je dit toch vergeten en heb je bijvoorbeeld last van fijnstof in het vakantiehuis? Dan kun je altijd nog een bedrijf zoals strooming.nl inschakelen. Zij kunnen je op dit gebied van advies voorzien en het probleem verhelpen.

vakantie huisje 2

Lees ook: Dit zijn de meest unieke Airbnb’s ter wereld!

2 Laat geen etensresten achter

Een ander voorkomend probleem bij een vakantiehuis is ongedierte. Denk bijvoorbeeld aan mieren, pissebedden, muizen of andere beestjes die niet welkom zijn. Omdat er in het laagseizoen minder vaak iemand aanwezig is in het huisje, kunnen deze dieren zich ongestoord manifesteren. Een van de grootste oorzaken van ongedierte is het achterlaten van etensresten. Dit kan al snel een ongedierteplaag als gevolg hebben. Er hoeven maar een handjevol kruimels ergens te liggen en je hebt ongewenste beestjes in je huis. Zorg dus dat je geregeld het huis controleert en altijd goed schoonmaakt!

vakantie huisje 3

Lees ook: Airbnb tips: zo krijg je de beste deal!

3 De tuin

Als laatste tip: vergeet de tuin niet! Vakantiegangers brengen veel tijd buiten door en het is dus essentieel dat de tuin van het vakantiehuisje er ook prachtig bijligt. Geef de planten dus geregeld water (ook als er niemand in het huis zit) en houd het netjes. Zorg ervoor dat je de tuin gedurende het jaar goed onderhoudt en in het voorjaar extra veel aandacht besteedt aan bijvoorbeeld het wieden van onkruid. Zo ligt de tuin er in het hoogseizoen prachtig bij en dit zullen je gasten zeker waarderen!

Zijn we nog tips vergeten? Laat het ons weten in de comments hieronder!

Reageren