10 tips om de komende winter in Nederland te overleven

Traditionele Hollandse oude huizen en bruggen op de grachten in Amsterdam op een besneeuwde winteravond, Nederland.
Sneeuwvlokken in het centrum van Amsterdam

We moeten het accepteren; de zomer is voorbij. De bladeren dwarrelen in het rond, het wordt vroeg donker en de verwarming kan alweer aan. Normaal gesproken zou je dat misschien best lekker vinden. Kaarsjes aan, lezen voor de kachel, een wijntje drinken in een oud bruin café….
Maar dit jaar is even alles anders en zijn we meer dan ooit aangewezen op onszelf. Maar hoe kunnen we er nu voor zorgen dat we de komende winter Nederland overleven? Daar kom je snel genoeg achter tijdens het lezen van de volgende tips!

1.     Ontpop je tot kok

Jonge blonde vrouw koken in de keuken. Gezond eten. Dieet concept. Gezonde levensstijl. Thuis koken. Eten koken.
Vrouw bereid een heerlijke maaltijd in haar keuken

Misschien beschouw je jezelf niet als goede kok en vindt je koken ook gewoon niet leuk. Maar iedereen kan een lekkere maaltijd bereiden en vooral tijdens de koude wintermaanden is dit een top bezigheid. Koop een lekker kookboek met simpele (of ingewikkelde) gerechten en spreek met jezelf en/of je huisgenoten af om hier een paar keer per week iets uit te koken. Een super leuke uitdaging en een ontspannende bezigheid! Je kunt bijvoorbeeld ook iedere week een typisch buitenlands gerecht bereiden. Op deze manier haal je ook nog eens andere landen “in huis”. Bon appetit!

Lees ook: de 10 lekkerste buitenlandse gerechten en doe inspiratie op als thuiskok.

2.     Neem een abonnement op een reistijdschrift

Mooi meisje thuis zittend op de bank, het lezen van een tijdschrift en het hebben van een koffiepauze, ontspanning concept.
Heerlijk een reistijdschrift lezen op de bank

Als reisfanaat baal je natuurlijk vreselijk. Je kunt niet reizen én het is winter. Maar dromen kan altijd  en één ding is zeker; er komt een dag dat de crisis voorbij is! En waarom zou je daar alvast niet naartoe mogen leven? Abonneer je op een leuk reistijdschrift of koop iedere week een ander exemplaar om af te wisselen. Nestel je lekker onder een dekentje op de bank met een warme mok thee en droom af en toe even lekker weg bij de mooiste bestemmingen. Geloof ons; je humeur klaart er meteen van op!

3.     Trakteer jezelf zo nu en dan op een dagje wellness

Een mooie vrouw met een witte handdoek neemt een sauna: De sauna is gemaakt van hout met een groot raam met uitzicht op de sneeuw. Concept van: ontspannen, vakantie, wellness centrum.
Ontspannen in de sauna

Ieder mens moet af en toe even helemaal ontspannen en tot rust komen. En waar kan dat beter in een heerlijke spa of wellness? Daar heeft Nederland er gelukkig meer dan genoeg van en ze zijn ook nog eens open. Hoera! Het kan dus helemaal geen kwaad om tijdens de komende winter Nederland af en toe een welverdiende spa dag in te plannen. Reserveer wel op tijd; ze laten op dit moment maar een bepaald aantal mensen per dag toe. Dat betekend bovendien dat het ook nog eens lekker rustig is.

Lees ook: in deze wellness hotels in Nederland kom je helemaal tot rust!

Pak een exclusieve korting als lezer van Ik ben op reis!

airbnb-button-ikbenopreis-DEF3booking-button-ikbenopreis-DEF

4.     Boek een natuurhuisje in de middle of nowhere

Gezellig klein wit vakantiehuis in het bos.
Vakantiehuisje in Nederland in de bossen

Natuurhuisjes zijn sowieso al helemaal hip in Nederland en vooral tijdens de corona crisis is deze vorm van overnachten ideaal. De naam zegt het al; natuurhuisjes bevinden zich in de natuur. En sommigen van hen liggen letterlijk in de middle of nowhere. De perfecte getaway voor tijdens de lange en saaie wintermaanden dus. Installeer je lekker in je knusse huisje en maak veel lange wandelingen in de bossen.

Lees ook: bijzondere bestemmingen + accommodaties in Nederland voor deze herfst.

Tip: check voor mooie vakantiehuisjes overal in Nederland deze website en bekijk alle last-minute aanbiedingen!

5.     Dans in de woonkamer

sexy braziliaanse meisje dansen in Thuis het dragen van gecontroleerd pyjama korte broek gooien haar terug.
Vrouw danst heerlijk in haar woonkamer

Dit klinkt je misschien wat raar in de oren. Maar aangezien de horeca gesloten is en je al vanaf het begin van de crisis niet meer kunt uitgaan, moet je toch ergens je danspasjes oefenen. En dansen is de beste therapie wanneer je in een wintersleur zit. Schaf goede boxen aan wanneer je die nog niet hebt en plan wekelijks (of zelfs dagelijks) een dans uurtje in. Beweeg lekker op je favoriete muziek! Het geeft je energie, het is gezond én je wordt er blij van. Wat wil je nog meer?

6.     Schaf leuke gezelschapspellen aan

Jongeren spelen een bordspel met behulp van een dobbelsteen en chips. Op tafel hebben ze glazen met alcoholische dranken. Ze hebben plezier met het spelen van een spel.
Spelletjes spelen met huisgenoten

Spelletjes zijn weer helemaal terug van weggeweest en zijn een perfect alternatief voor urenlang aan je tv gekluisterd zitten. Begrijp ons niet verkeerd; er gaat niets boven een goede film of serie op z’n tijd. Maar het gevaar ligt op de loer dat we vaker dan ons lief is voor de buis hangen deze winter. Om dit te voorkomen is het leuk om minstens 1 keer per week een spelletjesavond te houden met je huisgenot(en). Koop een aantal nieuwe spellen of leen ze van anderen en ontdek hoe leuk het kan zijn om op deze manier tijd met elkaar door te brengen.

7.     Ontdek je omgeving écht

Nu dat je gedwongen bent om zoveel mogelijk in de buurt van je eigen huis te blijven, kun je maar beter van de gelegenheid gebruik maken; ga je buurt eens écht verkennen! Wanneer je overal kunt gaan en staan waar je wilt, ben je namelijk geneigd om altijd ergens anders heen te gaan. Maar hierbij slaan we meestal onze nabije omgeving over en dat is zonde! Maak dagelijks of een paar keer per week een wandeling in je buurt, waarbij je steeds nieuwe straatjes gaat ontdekken. Je zult zien dat je iedere keer weer verrassende dingen tegenkomt die je eerder nooit opvielen…

8.     Schrijf je in voor een wekelijkse cursus

Vrouw tijdens een schildercursus

Met de winter voor de deur en de beperkte mogelijkheden die we hebben, zit de kans er dik in dat we avonden achter elkaar op de bank hangen. En deze sleur moeten we tegengaan. Dat kan bijvoorbeeld door je in te schrijven voor een leuke avondcursus. Denk bijvoorbeeld aan Spaanse les, een schildercursus, pottenbakken, een kookcursus etc. Genoeg activiteiten Nederland om te ondernemen. Dit is iets om wekelijks naar uit te kijken en om de wintersleur te doorbreken. Ook hierbij geldt; schrijf je op tijd in om wachtlijsten te voorkomen. Enjoy!

Tip: woon je in Amsterdam en houd je van Indonesisch eten? Dan is deze leuke kookworkshop wat voor jou. Helemaal corona-proof!

9.     Maak een to-do list

Koffie kop en notitieboek met te doen lijst op blauw rustiek bureau van bovenaf, planning en design concept.
Het begin van de to do list is er…

We kennen het allemaal wel; bepaalde dingen die we al jaren willen doen, maar er steeds niet aan toe komen (of er gewoon geen zin in hebben). Daar gaat deze winter verandering in komen! Er zijn geen excuses meer; je hebt tijd over en daar moet je gebruik van maken. Maak een lijstje met alle dingen die je al heel je leven wilt doen en streep deze één voor één af. Denk aan het inplakken van foto’s, die ene muur schilderen, je administratie ordenen, de ramen zemen etc. Je voelt je er nuttig door én het vult de donkere dagen. Win-win dus…

10. Geniet van de rust

Jonge vrouw thuis zittend op moderne stoel voor het raam ontspannen in haar woonkamer leesboek, instagram toning.
Vrouw zit lekker ontspannen in haar relax stoel

Last but not least; probeer te genieten! Je mag best balen van het feit dat je voorlopig nog niet spontaan kunt gaan borrelen, uit eten of al je vrienden kunt uitnodigen. Maar bekijk het van de positieve kant; eindelijk kun je een keer de tijd nemen voor jezelf en zit je niet maanden vol gepland. Noodgedwongen uiteraard, maar dat is nog helemaal niet zo verkeerd. Na de crisis val je waarschijnlijk weer snel terug in je “oude” ritme en is “me” time er amper nog bij. Waardeer het nu het nog kan!

Hopelijk zie je door het lezen van deze tips de naderende winter wat rooskleuriger in. En met bovenstaande activiteiten is die voorbij voordat je het door hebt…

Reageren