Tips voor een familievakantie naar Toscane

Gaan jullie met de hele familie op vakantie? Dan is Toscane is een uitstekende keuze als vakantiebestemming. De regio in Italië kan je makkelijk met het vliegtuig bereiken maar het is ook een goede bestemming voor een autovakantie. In veertien uur kan je Toscane met de auto bereiken. Dit zijn enkele tips voor een top vakantie in Toscane voor het gehele gezin.

1. Bezoek de toren van Pisa

De toren van Pisa is een populaire toeristische bezienswaardigheid die ook voor kinderen leuk is om te bezoeken. Ze zullen de scheve toren vast grappig vinden! Het is vooral leuk om één voor één te poseren met de toren van Pisa.

2. Ga naar het Pinocchio park

Wist je dat Pinocchio uit Toscane komt? De schrijver Carlo Lorenzini schreef in Collodi zijn avonturen van Pinocchio. Daarom is er een waar Pinocchio-park opgericht in Collodi, op een uur rijden van Florence.  Het kleine attractiepark is leuk voor jonge kinderen. Er is een mooie tuin met verschillende beelden die het verhaal van Pinocchio uitbeelden. Het schattige dorpje Collodi is hierna een fijne plek om een espresso te drinken op een terras.

3. Ga wandelen bij de Cinque Terre

Houden jullie wel van een goede wandeling? De wandelpaden tussen de Cinque Terre zijn goed te doen voor kinderen en volwassenen. Ondertussen heb je een prachtig uitzicht over de zee en kom je ondertussen lang de mooie kleurrijke dorpjes van de Cinque Terre. Hier kan je even afkoelen in de zee of met een ijsje op het terras

4. Vind de juiste camping

Als je met de hele familie op vakantie gaat is het leuk om te kamperen. Er zijn verschillende kindvriendelijke campings in Toscane zoals Camping park Albatros en Camping Norcenni Girasole Club.  Hier is er genoeg te doen voor de kinderen zodat ook de ouders even vakantie hebben.

5. Bezoek een waterpark

Willen jullie nog wildere glijbanen dan die je op de camping vindt? Dan is Acqua Village een leuk uitstapje. In dit gigantische waterpark kan het hele gezin zich de hele dag vermaken. Er zijn allerlei bijzondere glijbanen maar ook een een golfslagbad een een lagune waar je rustig rond kunt drijven.

6. Reis in het voor- of najaar

Heb je de mogelijkheid om buiten de schoolvakanties op vakantie te gaan? Maak hier dan zeker gebruik van als je met het hele gezin Toscane wilt bezoeken. Het voor of najaar zijn de beste periodes om de Italiaanse regio te bezoeken omdat het weer dan net goed is en het er nog relatief rustig is. In de zomermaanden is het in Toscane goed warm en het aantal toeristen erg hoog!

7. Bezoek het Parco Avventura Fosdinivo

Zijn jullie wel durfhals? Dan is dit pretpark zeker een aanrader om te bezoeken tijdens jullie vakantie in Toscane. Er zijn wel zes verschillende survivalbanen opgezet in een bos. Ook is er een bungee trampoline en zijn er verschillende mountainbikeroutes.

8. Ga een dagje naar Lucca

De mooie stad Lucca is ommuurd met oude muren uit de Renaissance tijd. Het fijne aan Lucca is dat de binnenstad helemaal vrij is. Zodat je je geen zorgen hoeft te maken over dat de kinderen de straat op rennen.

Reageren