Tijd voor stedentrips: met deze apps vind je de mooiste hotspots!

Vroeger was alles anders. Voordat je op stedentrip ging pluisde je standaard de Lonely Planet van desbetreffende bestemming helemaal uit. Tegenwoordig kun je alle informatie online vinden. Van online reismagazines, tot inspirerende reisbloggers, er heeft vast wel iemand een interessant stuk geschreven over de bestemming waar jij naartoe gaat. Ook zijn er tegenwoordig zeeën van apps die je kunnen helpen om de leuke, onbekende plekjes van een stad te vinden. Tussen deze apps zit uiteraard ook een boel rommel, daarom hebben wij 4 apps op een rijtje gezet waarmee je gegarandeerd de mooiste hotspots kunt vinden tijdens je stedentrip!

Apps voor op reis

Vroeger toen er nog geen smartphones bestonden, was reizen een hele opgave. Om een ticket te boeken moest je naar een reisbureau en informatie kon je alleen halen uit boeken. Vandaag de dag is het allemaal een stuk eenvoudiger. Je hebt alleen je smartphone nodig en that’s it!Wat zijn de handigste apps voor op reis?

1 LOST iN

We beginnen deze lijst met de handige app ‘LOST iN’. Wat doet deze app precies? De app is afgeleid van de populaire, gelijknamige stedentrip boekjes. Nu hoef je deze boeken dus niet meer te kopen, maar staat alles in de app. De app werkt met een GPS-systeem en weet ten alle tijden precies waar je je bevindt. Vervolgens krijg je tips op gebied van restaurants, musea, winkels, noem maar op. Op het moment zijn alleen de grote steden zoals Amsterdam, Parijs, Berlijn, Barcelona en nog een paar steden vertegenwoordigd, maar in de toekomst zullen er meer stedentripbestemmingen bij komen. Het leuke van de app is dat de tips geselecteerd worden door bekende mensen die in desbetreffende stad wonen. Je krijgt dus echt tips van de locals. Kosten zijn 9,99 euro per jaar, maar dit is het dubbel en dwars waard!

2 Uber

Een app die sowieso op je telefoon moet staan is Uber. Je hebt vast weleens van deze app gehoord. Uber wordt gezien als dé uitvinden van het moment. Hoe werkt het? Uber is als het ware een eenvoudig en goedkoop alternatief voor de reguliere taxi. Je verbindt je creditcard met de app en vervolgens kun je een ‘Uber’ oftewel een auto met chauffeur boeken die je van A naar B brengt. De prijzen liggen lager dan bij een normale taxi en je de betaling verloopt binnen de app. Ideaal dus als je in een vreemde stad op bezoek bent!

3 Here

Heb jij al een paar hotspots op het oog, maar weet je niet goed hoe je er moet komen? Dan komt een navigatie app natuurlijk handig van pas. Wat betreft navigatie zijn er tientallen gratis apps te krijgen. Onze favoriet? De app ‘Here’. Voordeel van deze app is dat je van tevoren gratis complete wegenkaarten kunt downloaden. Zo verbruik je op het moment suprême geen kostbare data en heb je MB’s over om bijvoorbeeld Netflix te kijken. Verder zijn de maps erg overzichtelijk en duidelijk en is de app dus gratis. Here is beschikbaar op zowel iOS als Android.   

4 Wifi finder

Ben je door je data heen, maar wil je toch je telefoon gebruiken? Dan heb je een wifi-verbinding nodig. In de stad waar je woont weet je de hotspots waarschijnlijk wel te vinden, maar in een buitenlandse stad gaat dat een stuk lastiger. Gelukkig is daar ook een handige app voor. Met de app ‘Wifi finder’ kun je in één oogopslag zien waar zich wifihotspots bevinden in je omgeving.

Lees ook: Hoe deden we het vroeger op reis zonder smartphone?

Zonder data geen apps…

Om deze apps volop te kunnen gebruiken, heb je natuurlijk data nodig. Met behulp van een prepaid abonnement kun je je abonnement eenvoudig bij stellen. Zo heb je op vakantie toegang tot voldoende data en kun je al deze apps optimaal gebruiken. Online kun je verschillende prepaid vergelijken, zodat je een deal kunt vinden die precies aansluit bij jouw wensen. Fijne vakantie!

Reageren