Thailand – Week 4

Thailand  – week 4

Onze laatste week in Thailand… De tijd gaat veel te snel voorbij. Vanaf Koh Panghan nemen we de boot naar Koh Tao. We zitten een uurtje op de boot boven op het dek in de zon. Geen verkeerde manier om een stukje te reizen. Als we aankomen in de haven is het meteen weer een drukte en chaos. Iedereen blijft naar je roepen voor hotels en taxi’s. Wij lopen zo snel mogelijk de hectiek uit. We vragen even wat rond en ons hotel blijkt op 10 minuten lopen afstand te zitten. We hebben geboekt bij het Koh Tao Regal Resort.

Een fijn hotel direct aan het strand voor een leuke prijs. We gaan lunchen op het strand en liggen daarna nog even in de zon. ‘S avonds gaan we naar de Fishbowl bar. Er is live muziek en het zit er vol met backpackers die snel contact met elkaar maken. Er hangt een leuke sfeer. De volgende dag ga ik de rest van het eiland een beetje verkennen. Ik loop door de straat en kijk bij de winkeltjes en restaurantjes. Ik kijk ook vast voor een snorkeltour die we de volgende dag willen gaan doen. Ik kom een school tegen en zie allemaal kinderen buiten spelen. Ik loop het schoolplein op en vraag of ik even mag rondkijken. De kinderen komen allemaal meteen naar mij toe. Ze willen met me spelen, op de foto en geven knuffels. Ze spreken niet tot nauwelijks Engels, maar maken toch contact. Zonder woorden hebben we toch een heel speciaal moment. Ook deze avond drinken we lekkere cocktails in de bar.

De dag erna gaan we snorkelen. Het is een beetje onstuimig weer, we kunnen niet om het hele eiland heen door de hoge golven. We blijven op de rustigere plekken zodat we wel van de boot af kunnen om te snorkelen. Het zit er vol met mooie vissen in alle kleuren. De onderwaterwereld is zo cool! Ook zien we heel dichtbij ons een haai. We blijven even in shock naar de haai kijken, dan kijken we elkaar aan en zwemmen dan héél snel terug naar de boot. Dat was toch wel even spannend. We gaan ook deze avond weer naar de bar en hebben het leuk met andere backpackers. We voelen ons zo thuis hier op dit eiland dat we besluiten er nog een nacht bij te boeken, we willen morgen nog niet weg hier! Heerlijk nog een extra dag genieten op dit leuke eiland. ‘s Avonds gaan we naar een ladyboy cabaret en belanden daarna op een strandfeest met vuurshows.

Helaas hebben we nu weer een reisdag voor de boeg. We nemen de boot terug naar Surat Thani. Vanaf daar gaan we met de bus naar Krabi. We zijn een hele dag onderweg. Onze laatste nachten verblijven we in het Ban Ao Nang hotel. We lopen vanaf het hotel zo het centrum in. We gaan even wat eten en kopen wat souveniertjes. De volgende ochtend na het ontbijt besluiten we naar Railay beach te gaan. Met een truck worden we naar een ander strand gebracht waar we op een longtail boot stappen. We genieten volop van de omgeving. We hebben een paar relaxte uurtjes op het strand. Later die middag gaan we terug en nemen allebei een Thaise olie massage, heerlijk! Die avond eten we streetfood bij een heel druk tentje en gaan daarna naar de Smile Bar. We hebben een gezellige avond met het Thaise personeel. Die nacht wordt ik helaas ziek, voedselvergiftiging. De hele reis hebben we nergens last van gehad en nu gaat het bij mij op de laatste dag nog mis. Onze dagtrip naar Koh Phi Phi gaat niet door. Ik breng mijn laatste dag in Thailand in bed door. Wat een rot einde. Gelukkig gaat het de volgende dag na wat medicijnen een stuk beter en kan ik wel mijn bed uitkomen om te gaan reizen. We hebben 3 vluchten op de planning. Van Krabi vliegen we terug naar Bangkok. Van Bangkok naar Amsterdam met een tussenlanding in Dubai. De tijd is voorbijgevlogen… Ik was er nog helemaal niet klaar voor om naar huis te gaan.

I Love Thailand! 

Reageren