Thailand – week 3

Thailand 2016

Na 2 weken in het noorden van Thailand te zijn geweest gaan we nu door naar het zuiden. We hebben een lange reisdag. Met de taxi naar het vliegveld, dan vliegen we naar Surat Thani, weer met een taxi en dan met de boot naar ons eerste eiland. We zijn een hele dag verder, maar dan heb je ook wat! We zijn op Koh Samui en nemen een taxi naar de bungalow “Cactus” die we geboekt hebben. Het is inmiddels al avond en kunnen niet veel meer van de omgeving zien. De volgende ochtend staan we met zonsopgang meteen op, zodat we extra lang van onze eerste eiland-dag kunnen genieten.

Na een flinke tropische regenbui kunnen we heerlijk gaan genieten van onze stranddag. We lopen vanaf onze bungalow zo het strand op. Dat is echt genieten! Voor het eerst doen we dan ook een hele dag helemaal niks behalve in de zon relaxen. ‘S avonds gaan we naar Fishermans Village. Daar zijn allemaal winkeltjes en restaurantjes en vermaken we ons een paar uurtjes. Helaas hebben we een bungalow zonder airco geboekt en dat is deze keer toch wel een beetje afzien. Het is bloedheet en het stikt er van de muggen. Er is wel een ventilator, maar die maakt zoveel herrie en het lijkt net een warme föhn. Die gaat al snel weer uit dus. Mocht je hier willen gaan overnachten, dan raad ik je aan om een kamer met airco te boeken, dan zit je hier verder goed.

De volgende dag liggen we nog even op het strand en nemen in de loop van de ochtend de boot naar het volgende eiland. We gaan door naar Koh Panghan. Daar verblijven we 3 nachten in Sunset Hill Resort. Wat een geweldige plek. Hoog op een berg, wijds uitzicht over de zee en luxe! Er is een mooie infinity pool waar we na de lunch meteen even in plonsen om af te koelen. ‘s Avonds gaan we naar de Jungle Party op het eiland. We horen van iedereen dat het nog beter moet zijn dan de Fullmoon Party. De locatie en aankleding van het feest is erg leuk. Je kan je overal laten schminken met neonverf en er zijn allerlei accessoires te koop die licht geven. Helaas vinden wij het publiek er niet zo leuk en is de sfeer niet wat wij zoeken. Veel dronken feestgangers die vervelend doen, niet echt ons feestje en we gaan alweer op tijd weg. We genieten de volgende dag weer van de mooie omgeving bij ons resort en de heerlijke zon. De laatste avond gaan we naar de Amsterdam Bar boven op een hoge berg. Hier hebben we gezellig een drankje gedronken en gegeten. Je kan er niet helemaal met de taxi komen, het laatste gedeelte is een klim omhoog de trappen op. Er is een relaxte sfeer en je zit op kussentjes op de grond. We hebben van een prachtige sterrenhemel kunnen genieten en zelfs een vallende ster gezien.

Volgende week lees je hoe onze laatste dagen in Thailand waren…

Reageren