Thailand – week 2

Thailand 2016

Onze reis door Thailand gaat verder. Na Kanchanaburi gaan we op weg naar Chiang Mai. Eerst nemen we het mini busje weer terug naar Bangkok. Vanuit Bangkok nemen we de nachttrein naar Chiang Mai. Het is een treinreis van 13 uur. Na het avond eten in de trein komt de conducteur van de zitplekken een bed maken. De banken worden naar beneden geklapt, matrasje erop, deken en kussen erbij en klaar is je slaapplek! Een ideale manier om een lange afstand te reizen voor weinig geld en nog een leuke ervaring ook.

Chiang Mai

In Chiang Mai nemen we een taxi naar ons guesthouse “Santitham” wat we geboekt hebben. Een super leuke plek waar we meteen warm worden ontvangen. Na een ontbijtje gaan we de stad verkennen. We dwalen rond over de straten en op een grote markt. Op straat doen we onze was voor een euro, hilarisch! We drinken een drankje in een tentje ernaast en na een klein uurtje nemen we onze schone was weer mee terug.

De volgende ochtend worden we vroeg opgehaald om naar het Elephant Retirement Park te gaan. In dit park worden mishandelde olifanten opgevangen. Bij dit park gaat het om het verzorgen van de olifanten. Wij mochten hier de olifanten eten geven, wassen en met modder insmeren. Een bijzondere dag. De olifanten zijn zo groot als je er zo dichtbij bent. Ik vond het heel gaaf om mee te maken, maar weet niet of ik nog een keer zoiets zou gaan doen. Uiteindelijk horen olifanten niet geaaid en gevoerd te kunnen worden en horen ze gewoon in de vrije natuur te leven en is dit toch ook een toeristische plek en verdienen ze er geld aan.

De volgende dag gaan we bij het bedrijf Eagle Track ziplinen in de jungle. Ik vind het spannend! Het is zo hoog en ik heb toch wel een klein beetje hoogtevrees. We worden snel op ons gemak gesteld en samen met 3 Thaise begeleiders gaan we op pad. De eerste paar keer is het best eng, maar al snel vind ik het super leuk. Super gaaf parcours dwars door de jungle heen. Weer een angst overwonnen! Nog iets waar ik heel bang voor ben kom ik ook tegen in de jungle. Grote, dikke, giftige spinnen… Brrr, over die angst ben ik nog niet heen hoor.

Pai

Vanuit Chiang Mai nemen we het mini busje naar Pai. Meer dan 700 bochten 3 uur lang door de heuvels hobbelen. Misselijkheid gegarandeerd! Gelukkig waren wij hier op voorbereid en hadden alvast een reispilletje genomen, maar het is de busrit zeker waard. Deze plek mag je echt niet overslaan als je gaat backpacken. Het is een echt hippie plekje. Klein, knus en sfeervol. Het was voor mij liefde op het eerste gezicht. Er is een winkelstraat, leuke barretjes en super mooie natuur.

Wij hadden een hutje geboekt bij Pai Country Hut. Een geweldige plek om te mogen slapen met voor de deur een eigen hangmat. Als je gezellig een drankje wilt doen met andere backpackers ga dan zeker naar de Boom Bar en de Don’t Cry Bar, wij waren er alle avonden te vinden! Vlakbij zit de Fluid Swimmingpool waar je heerlijk verkoeling kunt zoeken en waar genoeg andere backpackers te vinden zijn om een relaxte middag mee door te brengen.

Volgende week meer… Dan vliegen we naar het zuiden van Thailand!

Reageren