Thailand – week 1

Thailand 2016

In november 2016 ben ik samen met Charissa een maand naar Thailand geweest. Voor het eerst backpacken, super spannend! Een jaar lang hebben we uitgekeken naar onze reis. Zondag eind van de middag vertrekken we. We vliegen met de Emirates vanaf Amsterdam eerst naar Dubai en vanaf daar vliegen we door naar Bangkok. Voor de eerste 2 nachten hebben we een hotel in Bangkok geboekt. De rest van de reis hebben we nog helemaal niks geboekt en hebben we alle vrijheid. Heel spannend aangezien ik altijd alles van te voren willen weten en mijn plan altijd klaar heb. Een hele uitdaging dus om te zien of ik dat kan gaan los laten.

Bangkok

Als we in Bangkok aankomen lopen we naar de taxi’s en vragen of hij ons naar hotel Isanook kan brengen. Al vrij snel kom ik erachter dat de Thaise mensen niet zo goed Engels kunnen praten. Met handen en voeten komen we eruit wat hij bedoeld en komen we bij ons hotel aan. Daar wordt ons meteen verteld dat we teveel hebben betaald voor de taxi. Nog even wennen dus hoe het hier allemaal gaat! We relaxen de middag in het bubbelbad op het dak van het hotel. We zijn kapot van het reizen. ‘S avonds gaan we op straat een tentje zoeken waar we gaan eten. We gaan zitten in het restaurantje op bovenstaande foto, het ziet er niet uit, maar het eten is heerlijk en de mensen zijn super lief. Ons avontuur is begonnen!

De volgende dag gaan we de stad in. We lopen rond in China Town. Ik heb wel last van een cultuur shock, het is allemaal zo overweldigend. Wat een verschil met Nederland. De warmte, drukte, chaos en het verschil hoe de mensen hier leven. Sommige huizen hebben niet eens ramen en deuren en zijn echt een puinhoop. Het is een wir war van straatjes en ik kijk mijn ogen uit.

‘S middags hebben we een fietstocht van 5 uur geboekt bij het bekende Co van Kessel. Op de fiets Bangkok ontdekken. Met een groep Nederlanders en 2 Thaise begeleiders gaan we op pad. Op de fiets door China Town, dwars door de markt, over de snelweg, door de natuur en zelfs met de fiets op de boot. We zien ongelofelijk veel. Echt een super leuke ervaring. Zo zie je veel mooie plekken van Bangkok, een aanrader om te doen!

Kanchanaburi

De volgende ochtend nemen we een taxi naar het busstation. We willen naar Kanchanaburi. Het busstation blijkt te bestaan uit houten tafels met plastic stoelen. We maken duidelijk waar we naartoe willen en krijgen een klein briefje met Thaise tekst er op in onze handen, wat onze busticket is. Er vanuit gaande dat we naar de goede plek worden gebracht stappen we in de bus. Voor een paar euro zitten we 3 uur lang in de mini bus. Een hobbelig ritje tussen de locals. We worden afgezet bij het Sky resort hotel waar we gaan overnachten. We zetten onze bagage in de kamer en gaan dan de omgeving verkennen. Het is een stukje lopen, maar dan heb je ook wat… De river kwai bridge!

De volgende dag gaan we met de bus naar de Erawan watervallen. Het is een hele klim omhoog over smalle paadjes. Het is de moeite meer dan waard, het is er super mooi. Heel helder blauw water, gave watervallen en mooie natuur. Tijdens de afdaling ga ik het water even in. Al snel ben ik er gillend weer uit. De vissen knabbelen hier aan je voeten, iewhl! Veel backpackers slaan de plek Kanchanaburi over tijdens hun reis, wij zijn blij dat we er wél zijn geweest en hadden deze mooie plek niet willen missen.

Volgende week het vervolg. We reizen dan door naar Chiang Mai en Pai…

Reageren