Terug van je reis, vergeet de foto’s niet!

Fotograferen zit tegenwoordig helemaal in ons systeem. Op ieder moment dat we iets bijzonders, aandoenlijks, lekkers of moois zien grijpen we naar onze telefoon. Op reis heb je vaak ook nog een goede camera bij je om die exotische vogel, adembenemende zonsopkomst of je reisgenoten, perfect te kunnen vastleggen. Na een onvergetelijke reis is je hoofd lekker leeg maar de geheugenkaart van je camera overvol.

Foto’s maak je echter niet voor niets, ze herinneren je aan een speciaal moment. Het zou zonde zijn als je foto’s vergeten in een mapje op je computer achterblijven. Een reisherinnering kan je dag opvrolijken, een gesprek op gang brengen en je aanmoedigen om meer memorabele momenten te creëren. Wat kun je met je foto’s doen om dat te bereiken?

Deel je foto’s op social media

Als je actief bent op sociale media kun je iedere dag een selectie van je favoriete foto’s delen via je favoriete platform. Aan het einde van je reis heb je dan een mooi overzicht. Bovendien kun je vrienden en familie op deze manier vast wat hoogtepunten laten zien. Heb je niet altijd goed internet en ben je lang weg? Misschien kun je dan een eigen reiswebsite of een blog bijhouden. Ben je uniek of avontuurlijk en denk je dat jouw reis een inspiratie kan zijn voor anderen? Dan kun je je reisverhaal met foto’s natuurlijk ook delen door zelf een blog te starten.

Deel je foto's op social media

Maak een fotoboek

Er zijn veel online programma’s waarin je gemakkelijk een mooi fotoboek kunt maken. Zo’n tastbaar boek kun je er fijn bij pakken als je vertelt over je reis. Je kunt het maken van een fotoboek ook uitbesteden. Omdat jij weet welke herinneringen je dierbaar zijn is de selectie dan extra belangrijk. Heb je wat minder design talent? Je mooiste foto’s laten afdrukken en in een fotomapje steken kan ook nog steeds!

Gebruik je foto’s als kunst in huis

Soms is een foto zo mooi dat je deze iedere dag wil zien. Maak van jouw reisfoto’s kunstwerkjes en hang deze in huis. Je kunt een mooie bewerkte foto afdrukken op hout of kies voor een prachtige foto in lijst. Natuurlijk kun je ook je toilet opvrolijken met een kalender vol persoonlijke reisfoto’s. Laat er gelijk een maken voor je reisgenootje en geef deze als origineel cadeau!

Gebruik je foto's als kunst in huis

Laat je foto’s terugkomen op een gebruiksvoorwerp

Een speciale herinnering kun je ook laten verwerken in een gebruiksvoorwerp. Denk bijvoorbeeld aan een mok voor op je werk die je er aan herinnert dat het tijd wordt op een nieuw avontuur te plannen. Hang een reisfoto aan je autosleutel en droom weg in de file, of neem het woord ‘droombestemming’ heel letterlijk en slaap in een shirt met je favoriete vakantiefoto.

Vallen jouw foto’s na thuiskomst toch altijd een beetje tegen en ligt het niet aan je camera? Hier zijn nog wat tips om er voor te zorgen dat je foto’s net zo mooi zijn als jouw herinnering.. en stiekem nog een beetje mooier.

Reageren