Tapas eten in Barcelona

Bij Barcelona denk je aan het strand, aan de Sagrada Família én aan tapas! Er zijn onwijs veel tapasbars in Barcelona en tapas eten in de Spaanse stad is dan ook een hele leuke ervaring. Het gaat er allemaal net even anders aan toe dan in Nederlandse tapasrestaurants. In deze blog vertel ik je alles over tapas in Barcelona.

Wat zijn tapas precies?

Tapas zijn Spaanse aperitiefhapjes. Tapas is meervoud en één hapje noem je een tapa. Tapas worden in cafés geserveerd bij het drankje dat je besteld. In Andalusië en het binnenland van Spanje krijg je vaak gratis tapas. Maar in grote steden als Barcelona betaal je voor je tapas. Tapas zijn in Spanje van oorsprong geen maaltijd, maar ze horen bij een gezellige avond in een bar. Inmiddels is het niet gek als je de tapas als maaltijd eet. Als je meer trek hebt kan je ook grotere porties bestellen, genaamd ‘media racion’ of een nog grotere portie ‘racion”.

Tapas Barcelona

Beste tapas Barcelona

Er zijn wel honderden soorten tapas. Elke Spaanse regio heeft weer zijn eigen tapasspecialiteiten, zo ook Barcelona. Dit zijn lekkere tapas die je in Barcelona kunt eten:

Aceitunas – Dit zijn simpelweg olijven, maar in Spanje hebben ze wel hele lekkere olijven.

Croquetas – Hmmm, croquetas! Die zijn zo lekker. Het zijn kroketjes met allerlei verschillende vullingen. Veel voorkomende vullingen zijn garnalen, kabeljauw, kip of champignon.

Calamaris – Dit is een van de meest bekende tapas. Calamaris zijn gefrituurde inktvisringen.

Boquerones en vinagre– Verse ansjovis gemarineerd in azijn, peterselie en knoflook.

Tortilla Espanola / Truita de patates – Dit is wederom weer een bekende. Dit dikke omelet is gevuld met aardappelen en ui en vult goed.

Patatas Bravas – Lekkere gebakken aardappelen met aioli ( knoflooksaus) en pittige tomatensaus.

Xipirons – Dit zijn kleine stukjes gefrituurd inktvis

Gambes a la planxa – gebakken garnalen met knoflook en peterselie

Pintxos – Dit is een ander soort tapas dat vooral in het Noorden van Spanje voorkomt, waaronder in Barcelona. Pintxos zijn hapjes op een stukje brood met een prikker erin. Vaak werkt het zo dat je het aantal pintxos zelf mag pakken. Hoeveel je betaalt wordt bepaald aan het aantal prikkers dat je over hebt.

Tapas Barcelona

De beste tapasrestaurants van Barcelona

Er zijn onwijs veel tapasrestaurants in Barcelona. Dit zijn een aantal hele goede waarvan je zeker weet dat je lekkere tapas geserveerd krijgt.

Bar Velódromo

In dit grote restaurant kan je de gehele dag terecht en ze serveren er meer dan alleen tapas. Maar het is vooral de tapas die hier zo lekker is. Het is een prachtig oud gebouw uit 1909.

La Flauta

Deze tapasbar heeft bestaat al meer dan 25 jaar en is erg populair bij de locals. De tapas is hier heerlijk en het is ook niet te duur. Het kan er wel heel druk zijn. Als dat het het geval is kan je naam laten noteren aan de bar. Ze roepen je als je aan de buurt bent.

Bodega Biarritz

In dit kleine en gezellige tapasrestaurants kan het heel druk zijn. Maar wacht zeker op een plekje want de tapas is erg goed en het  wachten waard. De bediening is daarnaast erg vriendelijk. Zeker een aanrader!

Reageren