Surfen in Marokko, de beste plekken!

Ga jij liever op surfvakantie in plaats van snowboarden? Dan is Marokko the place to be voor jou! In Marokko kun je ‘s winters, maar ook zeker ‘s zomers, heerlijk surfen. Zorg wel dat je je neus en de rest van je gezicht goed insmeert, want zelfs in de winter is de zon erg sterk. Waar kun je nu het beste surfen in Marokko?

Surfvakantie Marokko

Het beste seizoen voor een surfvakantie in Marokko is de winter. ‘s Zomers kan het erg warm zijn en zul je snel verbranden door de sterke zonnestralen. ‘s Winters zijn de temperaturen milder en de golven het best. Boek je vakantie wel op tijd, want je bent niet de enige die in de winter naar Marokko afreist. Met name in Taghazout zijn de wintermaanden erg druk!

Surfen Marokko Taghazout

De allerbeste surfspot in Marokko vind je in het zuiden van het land aan de westkust. Nabij het dorpje Taghazout vind je meerdere surfspots waar menig surfer van droomt. Deze locatie is ideaal, want zelfs in de winter zullen de temperaturen niet onder de 20 graden duiken. Ook de temperatuur van het zeewater is perfect, ‘s winters rond een graadje of 15 en ‘s zomers boven de 20 graden. Je vindt hier krachtige golven waar je in goedgezelschap van kunt genieten. Langs de kust zijn tientallen gezellige Surfhostels gevestigd, waar je na een herlijk dagje surfen lekker kunt ontspannen.

Lees ook: Taxi’s in Marokko

Surfen in Essaouira

Ook veel mensen gaan in Essaouira, Marokko surfen. Essaouira ligt net als Taghazout aan de westkust van Marokko. Omdat Essaouira noordelijker ligt als Taghazout, zullen de (winterse) temperaturen iets lager liggen. Dit neemt niet weg dat je hier ook ‘s winters geweldig kunt surfen. Essaouira is daarnaast een stuk groter als Taghazout, dus hier kun je naast surfen en ontspannen op het strand ook cultuur opsnuiven. De medina van Essaouira staat zelfs op de Werelderfgoedlijst van UNESCO!

essaouira marokko surfen

Kitesurfen in Dakhla

Houd je meer van kitesurfen? Dan is Dakhla dé spot voor jou! Midden in de Westelijke Sahara vind je een prachtige blauwe lagune, waar het hele jaar voldoende wind waait. Voor veel mensen is dit de beste plek ter wereld om te kitesurfen. Het kan er erg druk zijn, maar er is veel ruimte. Je zult andere kitesurfers dus niet gauw in de weg zitten!

Reageren