De 7 leukste kerstmarkten van Duitsland!

Het is weer december en dit betekent dat overal in de wereld de kerstmarkten worden opgezet. Duitsland staat bekend om zijn prachtige kerstmarkten en deze zijn allemaal prima met de auto of met de trein te bereiken. Sommige liggen zelfs zo dichtbij dat je ‘s ochtends heen kunt rijden en voor het avondeten weer thuis bent. Om alvast in de kerststemmig te komen hebben wij de 7 leukste kerstmarkten van Duitsland op een rijtje gezet! Fijne kerstdagen iedereen!

1. Kerstmarkt Keulen

Keulen, ook wel bekend als Köln is een prachtige, bruisende stad op een paar uur rijden van Nederland. Je vindt hier de Dom van Keulen, verschillende interessante musea en nog veel meer. De allerleukste tijd van het jaar om deze stad te bezoeken is rond de kerst. Elk jaar pakt de stad groot uit met de kerstmarkt. Met name rondom de Dom zijn prachtige marktkraampjes met van alles en nog wat te vinden. Het is niet voor niets dat de Keulense kerstmarkt tot een van de mooiste kerstmarkten van Europa behoort!

Via: kerstmarkten.net

Data: 27 november tot en met 23 december

2. Kerstmarkt Düsseldorf

Düsseldorf kun je binnen drie uur vanuit Amsterdam bereiken en deze stad ligt aan de rivier de Rijn. Deze stad staat vooral bekend om zijn (kleding)winkels, discotheken en cultuur, maar ook de kerstmarkt in Düsseldorf trekt jaarlijks veel bezoekers. Het zijn als het ware 6 kerstmarkten die samen een grote kerstmarkt vormen. Met maar liefst 250 kraampjes behoort deze kerstmarkt tot een van de grootste van Duitsland. Ook is er een gezellige schaatsbaan van maar liefst 450 vierkante meter!

Via: kerstmarkten.net

Data: 23 november tot en met 30 december

3. Kerstmarkt Münster

Het stadje Münster ligt dichtbij de Nederlandse grens en is dus eenvoudig te bereiken. Ook deze historische stad pakt groot uit rond de kerstdagen. Maar liefst 280 kraampjes worden opgezet en er wordt speelgoed, traditioneel eten, houtsnijwerk en nog veel meer verkocht. De vele lichtjes en live-muziek zorgen ervoor dat er een magische sfeer op deze kerstmarkt heerst!

Via: kerstmarkten.net

Data: 27 november tot en met 22 december

4. Kerstmarkt Essen

Wie nog nooit de kerstmarkt in Essen heeft bezocht, moet dit zeker een keer doen! Deze kerstmarkt wordt door velen gezien als de leukste kerstmarkt van Duitsland. Laat je betoveren door de vele lichtjes, prachtig versierde huizen, exotische producten en heerlijke delicatessen. Wanneer je over deze kerstmarkt loopt heb je het gevoel dat je je in een sprookje bevindt!

Via: kerstmarkten.net

Data: 23 november tot en met 23 december

5. Kerstmarkt Oberhausen

In november is het feest in Oberhausen. Met name in de ‘Altstadt van Oberhausen’, oftewel het oude centrum heerst een geweldige kerstsfeer. Hier vind je echt van alles. Van heerlijke braadworst tot gepofte kastanjes en natuurlijk een heerlijk glas glühwein. Ook buiten het stadscentrum zijn verschillende kerstmarkt te vinden. Zo is er de Bergkerstmarkt waar je het gevoel hebt rond te lopen door de besneeuwde alpen en in Santa Village vind je de lekkerste zelfgemaakte koekjes en snoepjes. Voor kinderen is er de Kaboutermarkt waar ze uren zoet zullen zijn. Velen beschouwen de kerstmarkt van Oberhausen als de beste kerstmarkt van Duitsland. De hele stad word omgetoverd tot een sprookje en er is voor iedereen wat wils!

Via: kerstmarkten.net

Data: 16 november tot en met 23 december

6. Kerstmarkt Berlijn

Ook in de Duitse hoofdstad Berlijn pakt men het groots aan! De kerstmarkten liggen verdeeld in het centrum. Zo worden er kerstmarkten opgebouwd aan de Richardplatz, aan de Gedächtniskirche en aan de Gerndermenmart. Ook de beroemde Potsdamer Platz en Alexander Platz worden uiteraard omgetoverd tot een romantische kerstmarkt. Buiten het centrum zijn ook kerstmarkten te vinden. Bijvoorbeeld in Charlottenburg, Zehlendorf en Spandau. Kortom, genoeg te doen in Berlijn rond de kerstdagen!

Via: kerstmarkten.net

Data: 27 november tot en met 29 december

7. Kerstmarkt Bremen

We sluiten deze lijst af met Bremen.  Deze historische Hanzestad staat vooral bekend om zijn schitterende stadhuis en de imposante St. Petri kathedraal. In november en december wordt deze historische stad omgetoverd tot een sprookjesachtig geheel. Overal in de stad treden live muzikanten op, je vindt hier honderden kerstkraampjes en de kerstman treed op verschillende plekken op. Buiten de gezellige cafe’s steekt men vuurkorven aan zodat iedereen goed warm blijft!

Via: kerstmarkten.net

Data: 30 november tot en met 23 december

Welke kerstmarkten ga jij dit jaar bezoeken? Ben jij wel eens naar bovenstaande kerstmarkten geweest? Laat het ons weten in de comments hieronder!

Reageren