Stedentrip naar Sevilla? Dit zijn de 10 leukste bezienswaardigheden

Spanje blijft trekken en geen wonder, want de zonuren per jaar liggen hier heel hoog. Maar er zijn ook schitterende plaatsen om te ontdekken. Sevilla is bijvoorbeeld een prachtige stad. Deze plaats behoort tot de heetste steden in heel Europa. Je moet je uitstapjes dan ook zeker zo plannen dat je op de minst warme momenten van de dag actief bent. Wat te zien in Sevilla? Ga je binnenkort naar deze mooie stad? De volgende bezienswaardigheden in Sevilla mag je niet missen!

Top 10 bezienswaardigheden in Sevilla

1. De Giralda

Als je in Sevilla bezienswaardigheden zoekt, dan kun je de Giralda zeker niet missen. Deze bekende klokkentoren is vooral in de avond prachtig. Dan wordt hij namelijk helemaal verlicht en maakt hij echt een sprookjesachtige indruk. De klokkentoren klingelt vandaag de dag nog steeds gezellig. Geen wonder, want er hangen 25 klokken in! Wil je een adembenemend uitzicht over de stad? Ga dan eens naar boven, je kunt namelijk een heel groot deel van het oude centrum zien!

2. Paleis Alcázar

Sevilla Spanje bezienswaardigheden

Alcázar is een paleis dat nog steeds voor een deel gebruikt wordt door de koninklijke familie. De rest van het gebouw is toegankelijk voor publiek. Het is zeker de moeite waard om hier een kijkje te gaan nemen. Vooral de ‘patio de las Doncellas’ is prachtig. Deze binnentuin kenmerkt zich door schitterende symmetrische architectuur. Er zijn steeds weer nieuwe exposities.

Dit zijn de populairste opties voor een bezoek aan het paleis Alcazar:

3. Santa Cruz

De joodse wijk van Sevilla is wereldberoemd. Santa Cruz is een van die bezienswaardigheden in Sevilla die je in elke top 10 terug zou moeten vinden. Als je in Sevilla de bezienswaardigheden wilt bezoeken, kom je namelijk automatisch in deze wijk terecht. Hier vind je onder andere de kathedraal Maria de la Sede, evenals de Giralda. De straten in deze wijk zijn smal en gezellig. Je zal er veel winkeltjes vinden waar je authentieke souvenirs kunt kopen. En wil je tussendoor even een hapje eten of een drankje nemen? Dan strijk je neer op een van de vele terrasjes. Veel van de andere bezienswaardigheden in Sevilla vind je in de directe omgeving van deze wijk.

4. Kathedraal Maria de la Sede

De kathedraal kwam hierboven al even aan bod. Natuurlijk mag een bezoekje aan de Maria de la Sede niet aan je agenda ontbreken wanneer je in Sevilla in Spanje de bezienswaardigheden gaat bekijken. De kathedraal heeft heel indrukwekkende afmetingen. De lengte bedraagt 127 meter en de breedte 83 meter. Is het daarmee het grootste gotische kerkgebouw ter wereld? Dat is niet helemaal duidelijk, maar dat de kerk enorm groot is, dat is wel duidelijk als je ervoor staat!

Dit zijn de populairste keuzes voor een bezoek aan de kathedraal van Sevilla:

5. Plaza de España

Sevilla bezienswaardigheden

Het Plaza de España is echt een kenmerk van de stad. Het behoort tot de belangrijkste bezienswaardigheden in Sevilla. Je ziet dit plein in diverse bekende films, zoals Star Wars Episode II en Lawrence of Arabia. Op het plein zijn ook altijd wel activiteiten te doen. Het plein omvat bijna 50.000 m2 en is daarmee een van de grootste pleinen van Europa. Het werd gebouwd ter ere van een tentoonstelling in 1929. Het wordt gekenmerkt door keramische tegeltjes, maar je ziet er ook veel water, fonteinen en bruggen. Heel bijzonder!

Ontdek het Plaza de España met deze top activiteiten:

6. Museo Arqueológico

In Spanje is het bijna nooit regenachtig, maar het kan wel zijn dat je wat verkoeling wilt zoeken op de hete middaguren. Een bezoekje aan een museum kan dan prima. Het Museo Arqueológico omvat vrijwel alle periodes uit de oudheid. Je ziet er niet alleen juwelen en andere voorwerpen die zijn opgegraven, maar ook delen van de ruïnes zelf.

7. Casa de Pilatos

Wil je een bijzondere woning zien? Casa de Pilatos is eigenlijk geen huis, maar een paleis. Het is in Sevilla een van de bezienswaardigheden die tot de Andalusische stijl behoren. Er zijn veel bouwstijlen in het paleis terug te zien, maar het meest bijzonder is wel de mudejarstijl. Deze stijl komt echt alleen maar voor in Spanje. De vele keramische tegeltjes zullen je ook zeker opvallen.

Dit zijn de top keuzes voor een bezoek aan Casa de Pilatos:

Lees ook: Sevilla, de onontdekte parel van Zuid-Spanje

8. Torre del Oro

highlights Sevilla

Deze bijzondere toren heeft zijn naam te danken aan de geschiedenis. De Torre del Oro, oftewel toren van goud, staat op een plaats waar vroeger heel veel producten werden gelost. De toren heeft een tijdlang gediend als opslagplaats, maar is ook een gevangenis geweest. Daarna werd de Torre del Oro als kapel gebruikt. Vandaag de dag is er een maritiem museum te vinden dat ook zeker tot de hoogtepunten van de stad behoort.

9. La Maestranza

Natuurlijk wordt Spanje ook geassocieerd met stierengevechten. Een van de highlights van Sevilla is de plaats waar deze gevechten plaatsvinden. In de arena worden nog steeds stierengevechten gehouden. Er is plaats voor duizenden mensen. Er is tevens een kapelletje te vinden waar de stierenvechters kunnen bidden dat het gevecht voor hen goed afloopt.

10. Parque de Maria Luisa

Hoogtepunten Sevilla

Als je in Sevilla de bezienswaardigheden bezoekt, verwacht je misschien geen park in de lijst. Toch zijn er veel mooie stadsparken te vinden. Het Parque de Maria Luisa is het bekendste daarvan. Het werd tegelijk met het Plaza de España ontwikkeld. Het park is in een heel mooie stijl vormgegeven en je kunt er niet alleen genieten van de rust en de stilte, maar ook verschillende musea bezoeken. Hier vind je het Museo Arqueológico, maar ook het Museo de Artes y Costumbres Populares. Er zijn veel bijzondere vijvers en fonteinen. De bruggen die over het water lopen zijn echt sprookjesachtig mooi. Perfect om een paar mooie foto’s te maken!

Ontdek het Maria Luisa park en andere hoogtepunten van Sevilla met deze top activiteiten:

Bezienswaardigheden in Sevilla: denk aan de siësta

Bezoek in Sevilla in Spanje de bezienswaardigheden en haal alles uit jouw verblijf aan deze stad. Houd er rekening mee dat hier vaak nog siësta wordt gehouden en dat er ’s middags ook gelegenheden gesloten kunnen zijn.

Reageren