Stedentrip naar New York

New York, een echte wereldstad, blijft een van de populairste steden van de wereld en is voor veel reizigers een echte droombestemming. En dat is niet voor niets: New York is een stad waar voor iedereen altijd iets te beleven is.

Reis naar New York

Je reis begint met een ruim 6 uur durende vlucht over de Atlantische Oceaan. Vliegtickets naar New York kun je bestellen bij KLM. Je vliegt dan vanaf Schiphol, waar vandaan dagelijks meerdere vluchten naar New York vertrekken.

Het belangrijkste vliegveld van New York is JFK International Airport. Dit vliegveld heeft een uitstekende verbinding met het metro netwerk van de stad, maar je kunt je ook met een taxi of shuttlebus direct naar je hotel laten brengen. Het grootste voordeel van een taxi of shuttledienst is het fenomenale uitzicht als je over een van de grote bruggen Manhatten inrijdt. Als je de stad op deze manier voor het eerst ziet, is dat een aanblik om nooit te vergeten.

Must sees

New York heeft een groot aantal bezienswaardigheden, veel meer dan je in één bezoek zou kunnen bekijken. Daarom is het handig om van tevoren te bepalen welke bezienswaardigheden je het liefst wilt bezoeken. Enkele van de onbetwiste must-sees van New York zijn het Vrijheidsbeeld, het Empire State Building, Times Square, Central Park en Broadway.

Beroemde musea

In New York bevinden zich een aantal van de meest vooraanstaande musea ter wereld, zoals het Museum of Modern Art (MoMA), het Metropolitan Museum of Art en het Guggenheim Museum. In deze musea vind je werken van de bekendste kunstenaars van over de hele wereld, en ze zijn dan ook zeker een bezoekje waard. Voor museumliefhebbers is ook het bezoeken van alle drie deze musea zeker aan te raden, omdat alle drie de collecties en ook de gebouwen een heel verschillend karakter hebben.

Dit is natuurlijk slechts een kleine greep uit alles wat New York aan toeristen te bieden heeft. Maar wat duidelijk mag zijn is dat New York echt een bestemming is die je echt zelf moet ervaren. Dus waar wacht je nog op!?

Reageren