Stappenplan visum Turkije aanvragen

Wie op vakantie gaat naar Turkije heeft, naast een geldig paspoort of geldige identiteitskaart, ook een Visum nodig. Vroeger was dat veel geregel, aangezien je dat op het vliegveld van Turkije nog moest doen. Sinds 2014 kun je gelukkig online snel en makkelijk je e-visum Turkije bestellen. Je kunt op deze manier veilig betalen (namelijk met iDEAL), hoeft niet in de rij te staan en hebt het visum binnen 12 uur in huis. Om het aanvragen voor u zo makkelijk en overzichtelijk mogelijk te maken, zullen wij je stap voor stap uitleggen hoe je dit kunt doen.

Stap 1: Het invullen van de gegevens

Voordat je een Turkije visum in bezit hebt, is het belangrijk dat je alle benodigde formulieren invult. Hierbij is het vooral belangrijk dat je deze zeer secuur invult, aangezien het essentieel is dat de gegevens op het visum uiteindelijk kloppen. Wij raden daarom ook iedereen ten zeerste aan om in ieder geval twee keer te controleren of je alles juist hebt ingevuld. Anders zou dit later tot de nodige problemen kunnen leiden. Overigens kun je je persoonlijke gegevens gerust bij de dienst achterlaten. De gegevens zullen nooit gebruikt worden voor verkeerde doeleinden. Ze zullen alleen gebruikt worden voor de aanvraag van het visum.

Stap 2: Op een veilige manier betalen

Als je alle benodigde formulieren hebt ingevuld, kun je overgaan tot de betaling. Groot voordeel van een Turkije visum aanvragen via deze website, is dat je op een veilige manier kunt betalen. Als Nederlander kan dit namelijk met iDEAL, wat zeer goed bekend staat. Vrijwel alle online betalingen worden tegenwoordig met iDEAL gedaan in Nederland. Ook zijn alle Nederlandse banken eraan verbonden, waardoor iedereen er gebruik van kan maken. Voor de Belgische visumaanvragers is er de mogelijkheid met Bancontact te betalen, dat voorheen bekend stond als Mister Cash. Het Turkije visum kost overigens slechts 21,90 euro.

Op een veilige manier betalen

Lees ook: Dit is er allemaal te doen in Istanbul!

Stap 3: Controleren van de formulieren

Zodra je de formulieren hebt ingevuld en de betaling heeft gedaan, zullen de gegevens die je hebt ingevuld nogmaals worden gecontroleerd. Met een snelle maar professionele blik wordt er gekeken of je toch per ongeluk nog een foutje hebt gemaakt bij het invullen. Zodra er een fout is gevonden, word je ingelicht via de e-mail of de telefoon.

Stap 4: De aanvraag van het visum

Als stap 1 tot en met 3 succesvol zijn verlopen, dan zal de Turkse overheid worden ingeschakeld. Dit is dus alleen het geval als met zekerheid gezegd kan worden dat alle door jou ingevulde gegevens juist zijn. Als die gegevens juist zijn, heb je als het goed is, zoals ook al eerder vermeld, je geldige visum in de mailbox. Over het algemeen is het zelfs meestal nog veel sneller dan 24 uur, dus lang hoef je er zeker niet op te wachten. Het enige wat je dan nog rest te doen, is dat je het visum leesbaar moet uitdraaien en het meenemen op vakantie. Dan kun je met een gerust hart Turkije in!

Reageren