Sporten tijdens het reizen in het buitenland

Je hebt een druk leven, vol afspraken, meetings en vrienden. Toch vind je het belangrijk om tijd vrij te maken voor het werken aan je gezondheid en conditie. Sport is kortom een onmisbaar onderdeel van je leven. Maar wat doe je met je gedisciplineerde schema als je op reis naar het buitenland gaat? Je bent niet ingeschreven bij de buitenlandse sportclubs, en het kan lastig zijn om in je drukke reisschema een uurtje hardlopen in te plannen. Maar geen nood! In dit artikel leggen we uit hoe je toch kan sporten tijdens het reizen in het buitenland.

Trotse bezitters van een stoelfiets

Als trotse bezitter van een stoelfiets, een handig apparaat dat je zo in je reistas kunt duwen, kun je eigenlijk sporten wanneer je wilt. Je klapt de stoelfiets uit, plaatst je voeten op de pedalen, en begint te bewegen. Dit kan in elke gewenste weerstand en zo lang als je wilt. Maar ook je armen kun je trainen op dit handige apparaat. Je plaats daarvoor simpelweg je handen op de pedalen en maakt een peddelende beweging. Een goede stoelfiets heeft vaak ook een display waarop je kunt zien hoeveel omwentelingen je al gemaakt hebt, en hoeveel calorieën er zijn verbrand.

Bewegen tijdens het reizen

Als je bijvoorbeeld een reis maakt met de trein, dan kun je heel makkelijk (en zonder je medepassagiers te storen) gebruik maken van de stoelfiets. Je plaatst het apparaat voor je op de grond en begint simpelweg te bewegen. Maar ook als je aan bent gekomen in je hotel, en je graag nog even aan je conditie werkt, biedt de stoelfiets uitkomst. Trainen met de stoelfiets op reis geeft je de mogelijkheid om zonder van je reisschema af te wijken, toch toe te komen aan de broodnodige dagelijkse beweging. Dat is belangrijk want iedereen die sport weet dat bewegen in een vaste regelmaat bijdraagt aan je fysieke welzijn.

Samenvattend wordt sporten tijdens het reizen in het buitenland met de stoelfiets makkelijk, effectief en zorgeloos. Wij wensen je een goede reis en veel sportief plezier toe!

Reageren