Sparen voor je vakantie: 5 tips

Een eindeloze vakantie: het is de droom van iedereen. Want wie wil er nou niet de wijde wereld intrekken om daar de meest exotische culturen te ontdekken of te slapen onder een heldere sterrenhemel? Maar, hoor ik je denken, hoe betaal je die droomvakanties nou? Met onderstaande tips hoef je je over geld in ieder geval geen zorgen te maken. Want door met enig spaarbeleid leef ook jij binnenkort je droom!

  1. Track je vaste uitgaven

Slim sparen begint met weten waar je geld elke maand weer naartoe gaat. Iedereen heeft maandelijkse vaste lasten. Dat zijn dingen als de huur, boodschappen, verzekeringen en abonnementen zoals de sportschool. Het is voornamelijk belangrijk om daar goed inzicht in te krijgen, zodat je een reëel beeld hebt van wat je daarnaast elke maand nog te besteden hebt.

  1. Zet alvast een vast bedrag opzij

Nu je weet hoeveel sowieso kwijt bent aan je vaste lasten, kun je gaan bepalen hoeveel geld je daarnaast nog mag uitgeven aan andere dingen. Want ondanks dat de vaste lasten de enige uitgaven zijn die je moet doen, spendeer je daarnaast sowieso nog geld aan dingen die vooral wilt doen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan dingen als uitgaan, concerten of cadeaus. Plan voor deze uitgaven ook een vast bedrag in. Vergelijk vervolgens je verwachte uitgaven met je inkomsten, en je zult zien wat je maandelijks overhoudt. Zet dit bedrag alvast op een andere rekening, zoals één waarmee je kunt sparen bij Moneyou. Je zult zien dat als het daar eenmaal opstaat, je het veel minder snel weer uitgeeft!

  1. Koop slim

Ben jij ook zo iemand die last heeft van impulsieve aankopen? Doe er dan wat aan! Impulsieve aankopen zijn namelijk de grootste fout die je kunt maken als je aan het sparen bent. Je kunt er namelijk vanuit gaan dat je op deze manier écht niet de beste deal te pakken hebt. Beter is het om wat onderzoek te doen en prijzen te vergelijken. Op internet kun je dit gemakkelijk doen. Zo weet je tenminste zeker dat jij geen cent te veel uitgeeft…

  1. Weet waar je het voor doet

Iedereen heeft weleens moeilijke momentjes in tijden van schaarste. Belangrijk is in dit geval dat je weet waar je het voor doet. Door een concreet doel voor ogen te houden, blijf je immers gemotiveerd. Hang bijvoorbeeld foto’s van je droombestemming op je koelkast, of mijmer zo nu en dan weg bij reisblogs op het internet. Op die manier tackle jij je tegenslagen!

  1. Kies een app met een hoge spaarrente

Onnodig geld mislopen wil niemand. En daarom kies jij ervoor om te sparen met een spaarrekening die je de meeste rente geeft! Met Moneyou, de dochter van ABN Amro, open je eenvoudig je eigen online spaarrekening. Het mooiste is nog wel dat de spaarrente  oploopt tot wel 0,50%. Een tripje naar de zon word je zo wel erg gemakkelijk gemaakt. Enjoy!

Reageren