Solo backpacker in Zuid-Spanje

Zuid-Spanje is een regio die dichtbij is en meer gewaardeerd moet worden om te gaan backpacken. Een prachtig landschap, de Spaanse cultuur en met het heerlijke eten is het ideaal om een keer dichtbij huis je backpack te pakken zoals ik heb gedaan. Dit is mijn eerste solo backpack reis en gelukkig heeft Spanje en solo backpacken mij niet teleurgesteld!

Ik ben zelf begonnen in Sevilla. Het voordeel van een backpack reis door Spanje in de zomer is dat een klein koffertje meer dan voldoende is aangezien je alleen maar korte kleding mee hebt met +30 graden. Sevilla is de stad van tapas en flamenco. Ik had besloten om tot rust te komen in Sevilla aangezien ik met vliegtuig uit Rome kwam. Om deze reden heb ik gekozen voor een relaxt hostel in het centrum met een zwembad op een dak. De ideale combi met het weer en de meest eenvoudige manier om andere reizigers te ontmoeten.

tapas sevilla

In de avond kwam er al een Italiaans meisje die ons vertelde dat ze wil eten bij een van de beste tapasplekken, binnen no time waren we met 5 man aan het tafelen en ik ben overtuigd; Sevilla is een goede plek om échte tapas te eten. De dag erna besloot ik een free walking tour te doen om ervan verzekerd te zijn dat ik niks mis in de paar dagen dat ik in Sevilla ben en zonder deze tour was ik bijna Plaza de España vergeten en dat had ik niet willen missen.

 

Ik had mezelf voorgenomen open te staan voor nieuwe mensen en 100% mezelf te zijn en na de walking tour ben ik gaan eten met een meisje die exact dezelfde reisroute had als ik! Vanaf dat moment waren we onafscheidelijk en reisde wij samen door naar Granada en ik later naar Córdoba. Als je echt gek bent op reizen en je naar bepaalde bestemmingen wilt raad ik je aan gewoon te gaan. Natuurlijk koos ik voor een gastvrij land als Spanje, omdat je geheid mensen ontmoet. Als je mensen om je heen wilt is een backpackers hostel vaak voldoende om dit waar te maken.

En weetje die nieuwe reizigers/vrienden zijn een nieuwe bestemming, want mijn reismaatje komt uit NY en ik ben meer dan welkom voor een bezoekje!

Charissa – Reisblogger
www.chadore.nl

Reageren