6 Tips voor je vakantie in Slovenië, een prachtige vakantiebestemming!

Slovenië is een nog vrij onbekende vakantiebestemming in Europa. Toch raden we je aan om dit prachtige land te boeken. Je vindt hier bijzondere bezienswaardigheden zoals de meest indrukwekkende natuur en prachtige historische steden. Of je nu een natuurfreak bent of erg van cultuur houdt, in dit prachtige land word je op je wenken bedient! Wat te doen in Slovenië? Hieronder de 6 mooiste bezienswaardigheden in Slovenië en andere tips!

1. Rivier de Soca

Houdt jij van natuur en ben je sportief aangelegd? Dan raden we je aan om de Soca rivier te bezoeken. Deze rivier heeft een prachtig kristalheldere kleur en de sterke stroming zorgt ervoor dat je hier heerlijk kunt kanoën en raften. Ondanks de hoge snelheid waarmee je de rivier doorraast, kun je vanuit de kano heerlijk genieten van de prachtige natuur om je heen. Hieronder een video om je een beeld te geven van hoe het er aantoe gaat!

Wil je ook op avontuur op de Soca rivier? Bekijk deze populaire activiteiten:

2. De Krizna grotten

krizna grotten slovenie
Bron: http://krizna-jama.si/nl/

Deze unieke grotten moet je ook echt zien tijdens een bezoekje aan Slovenië. Je kunt per boot de grotten verkennen om vanaf het water de wonderbaarlijke rotsformaties te bekijken.

3. Ljubljana

Ljubljana reistips en bezienswaardigheden
Brug in Ljubljana over de Laibach rivier

Ljubljana is de hoofdstad van Slovenië en hier vind je verschillende historische bouwstijlen terug. Je vindt hier onder andere Barokke, Art Nouveau en Romeinse gebouwen, maar ook moderne architectuur. Bezoek ook zeker het prachtige kasteel van Ljubljana genaamd ‘Ljubljansku Grad’. Vanaf hier heb je een geweldig uitzicht op het historische centrum, de bruggen en de Ljubljanica rivier.

Bekijk deze top-beoordeelde activiteiten in Ljubljana:

4. Het meer van Bled

Het meer van Bled

Dit Sloveense meer is razend populair bij zowel toeristen als de lokale bevolking. Midden op het meer ligt een klein eilandje, met daarop een eeuwenoud kerkje, dit zorgt voor een uniek en indrukwekkend aanzicht. Je kunt dit eilandje per boot bereiken. Ook worden hier in de zomer geregeld zeil- en roeiwedstrijden georganiseerd.

Bekijk deze top-beoordeelde activiteiten in de omgeving van het meer van Bled:

5. De Predjama Burcht

De Predjama Burcht in slovenie reistips
Bron: https://www.slovenia.info/en/

Deze indrukwekkende gootburcht ligt in het zuidwesten van Slovenië. Dit kasteel stamt af uit de twaalfde eeuw en is gebouwd in de rosten. Sinds de jaren 50 dient dit kasteel als museum en worden hier grote archeologische collecties en oude wapens tentoongesteld. Ook heb je vanaf de kasteelmuren een prachtig uitzicht over het natuurgebied.

Bezoek het kasteel met deze tour:

6. Maribor

maribor reistips slovenie
Bron: https://maribor-pohorje.si/

Op steenworp afstand van de Oostenrijkse grens ligt de Sloveense stad Maribor. Deze stad staat bekend als echte studentenstad, hier heerst dus een uiterst gezellige sfeer. Ook vind je hier verschillende grote winkelketens en kun je hier in de cafes genieten van heerlijke lokale wijntjes. Elke zomer vindt hier een twee weken durend festival plaats wat vele toeristen trekt.

Ontdek de leukste activiteiten in Maribor:


Heb jij nog meer tips voor een vakantie naar Slovenië? Laat het ons weten in onderstaande comments zodat wij jouw tip voor wat te doen in Slovenië aan dit lijstje toevoegen!

Reageren