Skibrillen, de do’s en don’ts waar je moet aan denken!

Goede skibrillen herken je zo

Een skibril, het lijkt zoiets als een zonnebril… je kan het al is kwijt geraken, het durft ook al eens kapot te gaan en je kan best aardig wat centen ervoor neerleggen. Ga je dit seizoen op wintersport dan kan je best investeren in een skibril. Skibrillen zijn net zo essentieel als een helm, ze beschermen jouw ogen tegen de zon en de UV-straling. Maar waar let je juist op bij het aanschaffen van een goede skibril?

Goede skibrillen herken je zo

Het aller aller belangrijkste kan wel de CE-norm zijn. Een goede skibril voldoet hieraan en dit staat altijd op de verpakking. Daarnaast kan je best kiezen voor een bril met filter categorie 3 of 4. Vervolgens ga je voor de juiste glazen. Op zonnige dagen kies je voor donkere lenzen, half bewolkte dagen maken roze/paars een ideale lens en gele lenzen zorgen dat je schaduwplekken beter kan waarnemen. Dat laatste is ideaal op bewolkte dagen. Hoewel ik fan ben van meerdere lenzen in één bril, willen sommige wintersporters liefst een all-in-one. Dan kies je best voor rode/oranje gekleurde glazen. Meer informatie over allerlei glazen kan je hier vinden.

Goede skibrillen herkennen

Naast bovenstaande heeft een goede skibril altijd een groot gezichtsveld. Hoe meer je ziet op de piste hoe beter natuurlijk. Heel belangrijk ook is dat je bril goed past met jouw helm, je houdt best zo weinig mogelijk van jouw voorhoofd bloot. En natuurlijk mag hij niet bewegen tijdens het skiën of snowboarden. Fijne extraatjes die wel belangrijk zijn ” de anti-fog coating” en goede verluchting. Uit ervaring sprekend, er is niets ergers dan condens in jouw skibril.

goede skibrillen herkennen

Goede skibrillen vind je op Outdoorsupply. Ik koos bij hen voor een Giro met filter 3 en bonuslens. Ik ben zo ook iemand die constant met 2 skibrillen op stap is. Handig als je face first in de diepsneeuw ben geknald, altijd een droog exemplaar op zak. Deze Giro skibril heeft zowel een lens voor licht bewolkt weer als voor donkere dagen. Het grootste pluspunt aan deze bril is de anti-fog coating ideaal op dagen met heel veel sneeuwval. Daarnaast kan je snel de lens verwisselen wanneer de zon komt kijken tijdens de sneeuw-buien door. Is er echter heel fel zonlicht dan voldoet deze lens niet. Ik verkies bij enorm fel licht spiegelglas, kwetsbaarder maar effectiever in het blokkeren van zonlicht. Extra puntje wel voor het leuke design!

goede skibrillen

Dankzij Outdoorsupply dien ik niet meer te stoppen tijdens het snowboarden om mijn bril af te vegen! Veel beter zo ;-)!

 

Reageren