Single reizen erg populair

Gelijkgestemden om je heen

Het grootste voordeel van single reizen is dat je met een groep reist die perfect aansluit bij jouw wensen en voorkeuren. Reisorganisaties worden steeds beter in het afbakenen van doelgroepen, waardoor je eigenlijk als vanzelf een leuke groepsdynamiek krijgt. De selectie vindt vaak niet alleen plaats op basis van leeftijd, maar ook op opleidingsniveau of interesses. Dat betekent dat je eigenlijk alleen maar op reis gaat met gelijkgestemden. En daardoor ontstaat er veel sfeer en gezelligheid. Precies wat je misschien zou missen als je als single alleen op reis gaat. Steeds meer singles ontdekken dat die gezelligheid een uitstekende basis voor een fijne vakantie is.

Veel mogelijkheden

Er wordt vaak gesproken over single reizen alsof je meteen een vast arrangement krijgt. Niets is echter minder waar. Enkel het feit dat je met andere singles reist, is een vast gegeven. De bestemming of het soort reis ligt echter helemaal open, en er komen steeds meer opties bij. Je kunt bijvoorbeeld een weekendje weg in Nederland of België, maar ook een maand op safari in de binnenlanden van Afrika. Er zijn vrij Spartaanse arrangementen waarbij je gaat kamperen of survivallen in de bergen, maar ook geheel verzorgde luxe vakanties op een cruiseschip. Kortom: de variatie is eindeloos. Aan jou de keuze!

Voorbij het daten

Er bestaan diverse vooroordelen over single reizen. De voornaamste misconceptie is dat het puur om het daten gaat. Dat is echter helemaal niet zo. Voor de meeste deelnemers aan single reizen is het gewoon een leuke en vooral ook gezellige manier om op vakantie te gaan, met als extra voordeel dat je er mogelijk een heuse vakantieliefde aan over kunt houden. Dat is natuurlijk ook de beste instelling om echt van je vakantie te kunnen genieten. De reden om dan toch op single reis en niet op een groepsreis met niet-singles te gaan, is dat je zo een grotere kans hebt om leuke mensen met dezelfde interesses tegen te komen. In een gemende groep zie je namelijk toch vaak dat de groep uiteenvalt in subgroepjes, en als je toch weet dat dat gaat gebeuren, waarom zou je dan die verdeling niet al maken vóór je op reis gaat?

Kinderen en niet-singles soms ook welkom

Er zijn overigens wel uitzonderingen. Bij sommige arrangementen zijn ook stelletjes welkom, en er zijn ook bijvoorbeeld speciale reizen voor eenoudergezinnen. Dat zorgt weer voor een heel andere belevenis, en het is ideaal als je bijvoorbeeld zelf ook een kind hebt. Voor je kind is het immers ook een stuk leuker als-ie leeftijdsgenootjes heeft op vakantie.

Zelf ook op singlereis?

Als je single bent, is het soms lastig om een geslaagde vakantie te beleven. Het is vaak het leukste als je je ervaringen kunt delen met andere mensen, maar als je alleen op vakantie gaat is dat nog niet heel gemakkelijk. Daarom zijn single reizen ieder jaar meer in trek. Je reist samen met mensen die je interesses en voorkeuren delen en die letterlijk én figuurlijk jouw taal spreken. En misschien houdt je er ook nog wel een partner aan over. Heb jij eigenlijk al vakantieplannen…?

Reageren