Singapore: Ideaal om over te stappen

Wanneer je op reis gaat richting Azië is de kans groot dat je in Bangkok of Singapore landt of moet overstappen. Dit zijn simpelweg de meest populaire en goedkoopste vliegvelden om naartoe te vliegen. Vooral om door te reizen naar Indonesië is Singapore ideaal. En wanneer je hier toch even uit het vliegtuig moet, kan ik je aanraden om je aansluitende vlucht gewoon lekker 2 of 3 dagen later te pakken zodat je deze metropool op je gemak kan bezoeken.

Singapore business-stad

Singapore staat bekend als een grote commerciële stad in Azië waar het een mengeling van culturen is. Verder is het een echte business-stad. De wolkenkrabbers, zakenlui en dure auto’s zullen je dan ook niet ontgaan. Dit zorgt gelijk voor een bepaald sfeertje wanneer je door het zakendistrict loopt. Alles is net wat duurder, de mensen zijn net wat chiquer gekleed en iedereen loopt met een aktetas. Maar welke dingen zijn er nou eigenlijk te doen in Singapore zodat je niet aan je werk hoeft te denken tijdens je vakantie?

Bezienswaardigheden Singapore

Marina Bay

Om het centrum van Singapore te bereiken, kun je heel makkelijk met de metro vanaf het vliegveld voor maar een paar Singapore dollar. Eenmaal ingecheckt in je accommodatie, kun je gelijk op pad. Het bekendste gebouw in Singapore is toch wel Marina Bay Sands. Dit hotel is niet te missen wanneer je Marina Bay, de bekende baai, bereikt. Voor ongeveer €14,- euro kun je heerlijk genieten in de infinitypool op het dak. Het uitzicht op downtown Singapore is geweldig, het is dan ook niet moeilijk om hier een Instagram-waardige foto te maken.

bezienswaardigheden singapore marina bay

Garden by the Bay

Precies naast Marina Bay Sands ligt Garden by the Bay. In dit park kun je heerlijk rondlopen en picknicken. In de avond is er een lichtshow, hierbij worden die “bomen” die in het park staan helemaal verlicht en met de muziek erbij is het een spektakel om naar te kijken. Dit is niet het enige indrukwekkende aan dit park. In het park staan ook nog twee grote hallen. Voor ongeveer €16,- euro heb je een combi ticket en kun je beide hallen bezoeken. In de ene hal, The Cloudforest, is een heuse waterval gebouwd en baan je je een weg door de boomtoppen. Het klimaat is precies nagebootst zodat de planten onder normale omstandigheden kunnen leven in deze hal. In de andere hal, The Flower Dome, zijn bijna alle klimaten van over de hele wereld nagebootst om zo een grote tuin te creëren met vegetatie van over de hele wereld. Je kunt hier planten zien van werkelijk elke uithoek in de wereld. Tijdens je bezoek leer je veel over de planten en de opwarming van de aarde. Gardens by the Bay vraagt dan ook extra aandacht voor duurzaamheid en groene energie.

overstappen singapore Garden by the Bay

Chinatown

Er is ook op cultureel gebied het een en ander te doen in Singapore. Chinatown is de plek waar je moet zijn als het om eten gaat. Het eten is hier erg goedkoop en overal kun je een lekker Aziatisch gerecht krijgen. Omdat Singapore een mix is van verschillende culturen, is dit terug te zien op de menukaarten. Er is Chinees, Indisch, Thais en Vietnamees te verkrijgen. Voor het Westerse eten zal je iets meer moeten betalen en buiten Chinatown moeten gaan zoeken. Dit toeristische gebied is heerlijk om rond te lopen langs de winkeltjes en markten. Er is ook een tempel waar volgens de legende een tand van boeddha te zien is.

singapore bezienswaardigheden chinatownn

Shoppen in Singapore

Naast sightseeing bij Marina Bay en het culture Chinatown kun je in Singapore ook heel goed shoppen. Er zijn vele shopping malls met alle bekende dure merken. Waarschijnlijk passen deze merken niet in het budget van een backpacker, maar niet getreurd, ook voor de reizigers met een lager budget zijn er genoeg winkels.

Na je bezoek aan het centrum moet je natuurlijk weer terug naar het vliegveld. Binnen een uurtje ben je terug en klaar om in te checken. Je hoeft in Singapore niet bang te zijn voor lange wachtrijen, het staat namelijk bekend als een van de snelste luchthavens. Ideaal om zo veel mogelijk tijd in deze metropool door te brengen!

Reageren