Sevilla, de onontdekte parel van Zuid Spanje

Geen stad in Europa die zo exotisch aandoet als Sevilla (Andalusië, Zuid Spanje). Maar bij een rondreis door Andalusië wordt deze onontdekte parel vaak vergeten. Sevilla is daarom nog steeds authentiek en kent een gematigd toerisme.

Een rijke historie

De stad Sevilla heeft een rijke en lange historie van ver voordat de Romeinen zich hier vestigden. Van de 15e tot de 18e eeuw was het zelfs de rijkste stad van Europa door de Spaanse kolonisatie van de (Zuid) Amerikaanse gebieden. Dit begon met de beroemde reis in 1492 van Columbus die vertrok vanuit Sevilla. Zijn boot, de Santa Maria, voer via de grote Gualdalquivir rivier naar de nieuwe werelden. De rijke, lange historie bracht veel culturen met zich mee waarbij Romeinen, Moren en de Katholieke koningen duidelijk hun stempels hebben achter gelaten. Het prachtige en oudste historisch centrum van Europa met eeuwenoude (Moorse) architectuur is een groot openlucht museum. De grootste Gotische kathedraal ter wereld (voormalig moskee) is daar een voorbeeld van maar vergeet ook niet het Real Alcazar. Dit historisch paleis wordt nog steeds gebruikt door de Koninklijke familie en is de tegenhanger van het bekende Alhambra in Granada. Een ander voorbeeld is het imposante en schitterende Plaza de España. Gebouwd voor de wereld tentoonstelling in 1929 en voor velen het mooiste plein ter wereld. Grenzend aan de Plaza de España ligt het prachtige parque Maria Luisa. Een van oudste en grootste stadsparken van Europa. Ideaal om in de lommerrijke laantjes verkoeling te zoeken en weg te zijn van de stadsdrukte.

Tapas en flamenco

Wat weinigen weten is dat Sevilla ook de bakermat van de overheerlijke tapas en de aangrijpende flamenco dansstijl is. Dat zal je onmiddellijk merken. Flamenco is overal en de stad puilt uit van de tapasbars. Je weet niet waar te beginnen… Tapas eten is dan ook één van de favoriete bezigheden van de Sevillanen. Al dit moois in ongedwongen sfeer en heerlijk klimaat. Dat prachtige klimaat maakt Sevilla ideaal voor een stedentrip in het voor- en najaar, maar ook in de winter. De stad heeft maar liefst 300 zonnedagen per jaar! Geniet van de heerlijke tapas, de roerende flamenco en de relaxte manier van leven tot diep in de nacht. Het ‘leven’ in de discotheken of dancings begint pas rond 02:00 uur en de Sevillianen feesten door tot in de vroege uurtjes. Sevilla is voor jong en oud een en al belevenis. Ideaal om even te onthaasten in het heerlijke, warme klimaat, te genieten van het rijke eten en om gelijk cultuur te snuiven!

Reizen naar Sevilla

Nieuwsgierig geworden hoe je het mooie Sevilla eenvoudig kunnen bezoeken en beleven? Boek dan snel een rechtstreekse vlucht naar Sevilla. Zowel van Schiphol, Eindhoven en Brussel vliegen diverse maatschappijen voordelig en rechtstreeks op Sevilla. Eenmaal in Sevilla kun je de stad het beste per fiets ontdekken. De stad beschikt over bijna 500 kilometer aan veilige fietspaden in de kleur groen. Wil je niets missen en voorzien worden van allerlei, benodigde locale informatie? Boek dan en wandel- of fietstour bij het Pia Tours. Pia Tours is opgericht door twee Nederlandse vrouwen die wonen in en hun hart hebben verpand aan het schone Sevilla.

¡Hasta luego!

Reageren