Sea Life Benalmadena

Malaga, aan de Costa del Sol, is een bekende vakantiebestemming. Niet alleen de ligging, ook de stad zelf is het waard om hier een paar weken te verblijven.

Malaga

Malaga is een stad waar de rijken der aarde graag vertoeven. De bijzondere sfeer in de stad die gekenmerkt wordt door de geschiedenis die Malaga heeft gemaakt tot wat het nu is, namelijk een mengelmoes van stijlen en keukens, zorgt daarvoor. Natuurlijk is het een Spaanse stad waar je tapas kunt combineren met een heerlijke wijn. Het heeft echter ook oosterse wortels vanuit de tijd dat de Moren hier de baas waren. Het prachtige Alcazaba is hier een overblijfsel van. Daarnaast is er, als contrast, een Picassomuseum te vinden dat uitnodigt voor een bezoek.

Middellandse zee

Wat Malaga uiteraard het meest tot een mooie bestemming maakt, is de ligging aan de Middellandse zee. De prachtige stranden en het blauwe water. Wat wel jammer is, is dat je op het water, rondom het water en eventueel zwemmend in het water plezier kunt maken, terwijl voor de meesten van ons geldt dat we niet onder water kennis kunnen maken met wat de zee biedt. Gelukkig hoef je niet te kunnen duiken, want dankzij het Sea Life Benalmadena in Malaga kom je er achter wat zich onder het wateroppervlak allemaal afspeelt.

SeaLife Benalmadena

Wandel door de zee, ontmoet haaien, schildpadden, tonijnen, zeealen, zeepaardjes en kwallen in hun eigen leefomgeving. Beleef hoe indrukwekkend de huiskamer van de bewoners van de Middellandse zee er uit ziet. Hoe het voelt als er plotseling een haai opduikt en jouw richting uit komt zwemmen en hoe ze zich gedragen als het eten op tafel komt. Kijk naar de schoonheid van de kwallen, die je van dichtbij kunt waarnemen zonder angst te hebben gestoken te worden. En zie hoe de grote zeeschildpadden, zich langzaam voortbewegend, hun prooi vinden en vangen. Een echte diepzeebelevenis zonder duikles, zonder de benauwdheid van een duikboot en zonder snorkels en zwemvliezen.

Kids

Een bezoek aan Sea Life Benalmadena kost slechts €9,95 en is vooral voor de kids een hele dag vertier. Ze kunnen, samen met een bioloog, het eten voor de dieren klaarmaken. Ze mogen een zeester aanraken en horen de verhalen hoe zeehonden gered en opgevangen worden. Ze zien hoe zeepaardjes, otters en inktvissen zich onder water, vlak voor hun neus, voortbewegen en leren hoe belangrijk al deze prachtige dieren zijn voor de zee en voor ons mensen. Plus, na afloop kan voor 4 euro meer ook nog minigolf gespeeld worden.

Campagne voeren

Wat Malaga Benalmadena ook doet is campagne voeren voor het behoud van walvissen, schildpadden en andere kwetsbare zeedieren. Men heeft zelf programma’s waarbinnen dieren gefokt en later in de Middellandse zee geplaats worden om het bestand te vergroten en het uitsterven tegen te gaan. Er is heel veel te zien, te horen en te beleven, waarvan het meest indrukwekkend de wandeltocht door de zee zelf is, omringd door de prachtige bewoners van de Middellandse zee.

Meer informatie vind je op de website van Sea Life Benalmadena

Reageren