Rondreizen in het onontdekte Kosovo

Het toerisme in Europa’s jongste land Kosovo staat nog in de kinderschoenen, maar dat is geen reden om niet op ontdekking uit te gaan. De sporen van het roerige oorlogsverleden samen met de indrukwekkende natuur maken Kosovo een uiterst interessante bestemming voor een rondreis. Hier lees je meer over rondreizen in dit voormalig Joegoslavische land.

Rondreizen in het onontdekte Kosovo

Landlocked, maar genoeg te bieden

Ondanks dat Kosovo landlocked is en dus niet over zee of stranden beschikt, is er genoeg andere natuur te vinden en zijn er veel historische bezienswaardigheden te bezoeken. De natuur bestaat uit veel groene landschappen met valleien en prachtige berggebieden waar je grote watervallen tegenkomt. Daarnaast vind je verschillende kloosters, moskeeën, levendige steden en sfeervolle dorpjes. 

Bezoek het interessante Pristina

Bezoek het interessante Pristina

Met het vliegtuig kun je vanuit Duitsland vliegen naar de hoofdstad Pristina. Het zal niet de mooiste stad zijn die je ooit hebt gezien, maar toch is het een bezoekje waard. De gemiddelde leeftijd in Pristina ligt erg laag waardoor je verzekerd bent van een bruisende stad. Je zult er veel verwijzingen naar Amerika tegenkomen, zoals de replica van het witte huis en het Bill Clinton standbeeld aan de Bill Clintonboulevard. Destijds heeft Amerika namelijk veel bijgedragen aan de onafhankelijkheid van het land.

Reis verder naar Prizren

Reis verder naar Prizren

In tegendeel tot Pristina, kun je in de stad Prizren wel genieten van mooie historische gebouwen en pittoreske straatjes. De eeuwenoude bruggen die over de rivier Lumbardhi lopen leiden je naar het middeleeuwse centrum waar je vooral veel moskeeën zult tegenkomen. Ook kun je de oude burcht beklimmen voor een spectaculair uitzicht over de stad. Prizren is duidelijk populair onder de toeristen, maar als je buiten het seizoen komt valt het mee met de drukte. Andere steden die de moeite waard zijn voor een bezoek zijn Gjakova en Peja.

Uitstapje: Albanië of Noord-Macedonië

Uitstapje: Albanië of Noord-Macedonië

Kosovo is maar een klein landje, waardoor je in korte tijd veel kunt zien. Een reis naar dit land is dan ook makkelijk te combineren met een bezoek aan een van de omliggende landen zoals Albanië of Noord-Macedonië. Als je een auto tot je beschikking hebt, kan een uitstapje naar Tirana (Albanië) of Skopje (Noord-Macedonië) bijvoorbeeld een leuk idee zijn. De wegen zijn goed waardoor de steden gemakkelijk te bereiken zijn. Hou er wel rekening mee dat je in tegenstelling tot Kosovo, in de omliggende landen niet met de euro kunt betalen.

Reistips voor rondreis in Kosovo

Als je nieuwsgierig bent geworden naar dit jonge Balkan-landje, kun je meteen beginnen met het plannen van je reis. Een roadtrip is een ideale manier voor een rondreis in Kosovo. Je kunt je avontuur in Nederland al laten beginnen door de reis met de auto te maken. Dan ben je meer dan 2.000 kilometer onderweg. Let erop dat je dan een groene kaart nodig hebt. Je kunt natuurlijk ook gewoon een auto huren op locatie en met het vliegtuig reizen. Je kunt dan je eigen auto bijvoorbeeld parkeren bij Düsseldorf Airport of opties zoeken voor parkeren nabij Keulen Airport. Vanuit Nederland heb je meestal geen directe vluchten naar Kosovo. Vlieg je toch vanuit ons eigen land, dan kun je bijvoorbeeld parkeerprijzen bij Eindhoven Airport vergelijken op Parkereneindhoven-airport.nl.

Reageren