Rondreis Japan: dit moet je gezien hebben

Het lijkt wel alsof Japan niemand teleurstelt. Iedereen die er is geweest is fan van dit land! Het Aziatische land groeit dan ook in populariteit onder toeristen en backpackers. Het is een land van eeuwenoude tradities maar ook van hypermoderne oplossingen en alles is er tot in de puntjes georganiseerd. Zelfs in de grote en drukke steden is het schoon is en iedereen doet wat er van hem of haar gevraagd wordt. Daarnaast zijn de Japanners erg vriendelijk. Daarom is het een heel prettig land om doorheen te reizen. Het leuke aan Japan is dat het zo anders is dan Nederland, je waant je echt in een totaal andere cultuur en natuur. Dit zijn plekken die je niet mag missen tijdens een rondreis door Japan.

Japan bestaat uit vier grote eilanden met eromheen nog wat kleinere eilanden. Honshu is het grootste eiland waar je ook de hoofdstad Tokyo vindt. Hokkaido is het meest noordelijke eiland, waar je in de winter kunt skiën, Shikoku is het kleinste eiland met veel mooie natuurparken en warmwaterbronnen en Kyushi is het meest zuidelijke eiland waar het subtropisch warm is.

Steden en gebouwen in Japan

Japan rondreis

Tokyo
De bruisende hoofdstad van Japan mag je niet missen. Als je voor het eerst Tokyo bezoekt zal je vast even moeten wennen. Het is een drukke metropool waar zoveel dingen anders zijn dan thuis. Tokyo is traditioneel en ultra modern tegelijk. Gelukkig is het er heel veilig zodat je je daar niet druk om hoeft te maken. Een leuke wijk in Tokyo is Shibya. Dit is de jonge wijk van de stad waar je goed uit kunt gaan en waar de jongeren uit Tokyo winkelen of socializen. Het is hier heel leuk mensen kijken omdat de jonge Japanners zich vaak anders kleden dan dat wij doen. In Tokyo staan ook veel mooie tempels. Een aanrader is de Sensoji tempel, wat de oudste tempel van Tokyo is.

Japan rondreis

Kyoto
Dit is de oude hoofdstad van Japan. Het is een moderne metropool waar je tussen de wolkenkrabbers de mooiste tempels en paleizen kunt bezoeken. In Kyoto zijn wel 14 verschillende UNESCO plekken. De Gouden tempel is de meest beroemde tempel. Zijn officiële naam is de Kinkaku-Ji tempel. De buitenwijken van de stad zijn wat ouder en hier kan je mooie authentieke gebouwen zien.

Japan rondreis

Osaka
De is de twee na grootste stad van Japan en het is een zakelijke stad, maar ook de culinaire hoofdstad van Japan. Je kunt hier heerlijk eten! Een leuke wijk in Osaka in Minami, met de hysterische winkelstraat Dotonbori. Dit is een winkelstraat zó vol met neonreclames dat het New Yorkse Times Square er niets bij is. Een andere leuke wijk is de wij Amerikamura gebaseerd op Noord-Amerika, compleet met zijn eigen Vrijheidsbeeld. Deze wijk is het centrum van de Japanse jeugdcultuur.

Hiroshima en Nagasaki
Deze beide steden zijn zwaar getroffen door atoombommen in de Tweede wereldoorlog. De steden zijn toen bijna geheel verwoest en honderdduizenden mensen hebben de bombardementen niet overleefd. Bezoek een van de steden om te zien hoe ze weer zijn opgebouwd. In beide steden zijn er mooie vredesparken gebouwd om de verschrikkelijke gebeurtenis te herdenken.

Het Himeji kasteel
Dit is een prachtig wit kasteel in de stad met de gelijknamige naam. Het is een van de oudste kastelen van Japan en staat op de UNESCO werelderfgoedlijst. Het kasteel komt uit de Sengoku-periode en is gebouwd in 1346.

Natuur Japan

Japan rondreis

Mount Fuji
Deze berg is het icoon van Japan, hij ligt net buiten Tokyo en kan je daarom makkelijk per trein bereiken. De Mount Fuji is 3776 meter hoog en is de hoogste berg van Japan. Als je de motivatie hebt kan je de berg beklimmen maar de berg is ook prachtig vanaf een afstand.

Iya vallei
Dit is een beeldschoon natuurgebied in Japan. Met diepe kloven, groene bossen die groeien op de bergen en lichtblauw water van de Iya rivier. Het is de perfecte plek voor een lange wandeling. Andere activiteiten die je in de Iya vallei kunt doen zijn raften en relaxen in een warmwaterbron.

Kirishima national park
Dit grote nationale park heeft wel 23 vulkanen, waarvan enkele nog actief zijn. In het park vind je ook veel meren en warmwaterbronnen. Het is een bijzondere plek om te voet te ontdekken. Het landschap is zo rauw en droog dat het vaak wordt vergeleken met een maanlandschap.

Reageren