Rondreis Italië; dit zijn de mooiste plaatsen die je bezocht moet hebben

Italië blijft een romantisch land en als we er eenmaal geweest zijn, dan komen we er vaak terug. Maar wat zijn nu de mooiste plaatsen die je beslist bezocht moet hebben? Wij zetten ze voor je op een rij. Huur een auto in Italië en bezoek de meest unieke locaties op eigen gelegenheid.

Rome

1. Rome

Op de eerste plaats komt Rome. Deze plaats is vrijwel onverslaanbaar als het om de mooiste plaatsen in Italië gaat. Natuurlijk wil je hier het Colosseum zien. Dit amfitheater dateert uit de eerste eeuw na Christus. Maar ook de Trevi-fontein is prachtig. Het verhaal gaat dat als je hier een muntje over je linkerschouder gooit, je zeker terug zal komen in Rome. Daarnaast zijn niet te missen bezienswaardigheden in Rome Het Sint Pietersplein, het Pantheon en de Spaanse Trappen. Bekijk hier wat je nog meer moet zien in Rome!

Lees ook: De 10 beste restaurants van Rome

Toscane

2. Toscane

Toscane wordt wel een van de mooiste streken van Italië genoemd. Voor ons is dat ongetwijfeld waar. De cipressen langs de kronkelende wegen, de groene heuvels, de vele wijngaarden en de prachtige huizen die hier staan zijn hartveroverend. Bijzonder zijn de steden Florence en Pisa. Maar er zijn ook kleine dorpen te vinden die prachtig zijn, zoals San Gimignano, Poppi en Volterra.

Benieuwd wat naast Florence en Pisa de absolute hoogtepunten van Toscane zijn? Lees dan dit artikel!

3. De Bloemenrivièra

De Bloemenrivièra is prachtig, ondanks dat het toerisme zijn weg naar deze regio zeker gevonden heeft. Een van de mooiste dorpjes hier is Cinque Terre, die bekendstaat vanwege de kleurrijke huisjes en de prachtige baai die je hier vindt. Je kunt in de kustplaatsen hier overigens niet alleen genieten van de mooie architectuur, maar ook van de geweldige Italiaanse keuken!

Lago Maggiore

4. Lago Maggiore

Het Lago Maggiore is een schitterend meer dat tussen Italië en Zwitserland in ligt. Het water is kraakhelder te liggen en de omgeving is prachtig. In het meer liggen een aantal eilandjes: de Borromeïsche eilanden. Het is een van de meest gewilde vakantiebestemmingen van Italië en dat heeft natuurlijk een reden. Je kunt er namelijk niet alleen genieten van de schitterende natuur en de authentieke Italiaanse cultuur, maar ook van gezelligheid en activiteit in en om het water. Perfect voor een gezinsvakantie!

5. Puglia

Ken jij de hak van de beroemde laars al? Puglia ligt helemaal in het zuiden van Italië en het is hier nog veel ongerepter dan in de rest van het land. Het toerisme is hier nog niet zo ver doorgedrongen en je kunt er op je gemak rondlopen. In het zomerseizoen is het wel drukker, omdat zowel Italianen als buitenlanders graag de zonnige kust opzoeken. Bekend in deze streek zijn de beroemde trulli. Dit zijn witte huisjes met unieke kegelvormige daken die je vindt in Alberobello in de Valle d’Itiria.

Umbrië

6. Umbrië

Deze streek is zeker een stuk rustiger dan Toscane, maar niet minder mooi. De omgeving wordt vooral gekenmerkt door heel veel groen. Ook hier is het erg heuvelachtig. In Umbrië kom je onder andere het wereldberoemde stadje Assisi tegen. In deze omgeving lijkt de tijd echt te hebben stilgestaan. Proef een van de heerlijke wijnen of waag je eens aan de truffels.

 

Reageren