Rondreis in Spanje? 3 hoogtepunten en must-see’s!

Spanje is een enorm populaire vakantiebestemming. Niet gek, als je weet dat dat land eigenlijk alles heeft wat je zoekt. Van interessante historische steden tot adembenemende stranden, je vindt het in Spanje allemaal. Spanje is dan ook een heerlijk land voor een diverse rondreis. Reis van kust naar kust of bezoek juist de bekende steden, zoals Madrid en Barcelona. Maar ook een reis die je kennis laat maken met zowel de cultuur als de natuur van het Zuid-Europese land is absoluut een aanrader. Dus pak je koffer in en maak je klaar om je onder te dompelen in het land van de flamenco, sangria, paella, warme zon, geweldige stranden, prachtige natuur en indrukwekkende steden.

Rondreis in Spanje 3 hoogtepunten en must-see's!

Barcelona: het levende atelier van Gaudí

Als je een rondreis in Spanje maakt, mag een bezoek aan de indrukwekkende stad Barcelona eigenlijk niet ontbreken. Deze stad staat vol met pareltjes van de Catalaanse architect Antoni Gaudí. Het eeuwige bouwproject de Sagrada Familia is het meest bekend, maar de stad heeft nog meer geweldige bouwwerken van de hand van deze architect staan. Maar verder is Barcelona ook een fantastische stad om te ontdekken. Wandel via de Ramblas naar het strand, geniet van de lekkerste tapas in kleine lokale restaurantjes en dompel je onder in de rijke geschiedenis van de stad. Een bezoek aan Barcelona is in een rondreis goed te combineren met een reis door de rest van Catalonië. Geniet van de natuur van de Pyreneeën en kom tot rust aan de Costa Brava.

De kathedraal van Santiago de Compostela

Santiago de Compostela is een erg bekend bedevaartsoord. Jaarlijks trekken duizenden pelgrims te voet naar deze heilige plaats. De kathedraal van deze plaats is niet alleen erg bekend, maar ook adembenemend mooi. Je hoeft niet te voet naar Santiago de Compostela om van dit schitterende bouwwerk te genieten. Santiago de Compostela ligt in het noordwesten van Spanje en is daarom in een rondreis goed te combineren met deze noordelijke regio van het land. Ontdek de fonkelende meren en kletterende watervallen in het wandelparadijs Picos de Europa of verwonder je over de groene natuurgebieden van de Costa Verde.

Ontdek de veelzijdigheid van Mallorca

Mallorca staat bekend als geliefde bestemming voor een strandvakantie. Je kunt op dit grote eiland dan ook zeker erg goed op het strand genieten van het prachtig blauwe water en de warme Spaanse zon. Maar Mallorca heeft nog veel meer te bieden dan dat. Het eiland heeft een ruig binnenland en pittoreske dorpjes waar je kennismaakt met de echte Spaanse cultuur. Mallorca is dan ook een fijne bestemming voor een rondreis, waarbij genieten altijd voorop staat.

Reageren