Rondreis door Colombia: dit mag je niet missen

Colombia heeft onterecht een ‘slechte’ naam. Waar dit land vroeger als ‘niet veilig’ en ‘instabiel’ bestempeld werd, is het tegenwoordig een veilige reisbestemming. Dit is natuurlijk erg fijn, aangezien de natuur hier adembenemend is. Ook op cultureel vlak heeft dit land prachtige bezienswaardigheden. Vliegtickets naar Colombia worden bovendien steeds goedkoper en de lokale bevolking is erg gastvrij. Welke plekken mag je beslist niet missen op rondreis door Colombia? Wij hebben ze op een rijtje gezet!

1. La Guajira

La Guajira is een van de meest unieke woestijnen ter wereld. Deze woestijn bevindt zich namelijk op nog geen 12 graden noorderbreedte fan de evenaar. Er is geen andere woestijn ter wereld die zo dicht bij de evenaar ligt. La Guajira ligt in het Noorden van het land, vlakbij de grens met Venezuela. De woestijn is, zoals je waarschijnlijk al verwacht, gortdroog. Toch moet je beslist een bezoekje brengen. Dit droge, bijna buitenaardse landschap met uitzicht op de bergen vind je nergens anders!

2. Cali

Hou je van dansen en Latijns-Amerikaanse muziek? Dan is Cali ‘the place to be’. Deze stad wordt gezien als de hoofdstad van de salsamuziek. Je kunt hier een salsacursus volgen, naar optredens gaan of gewoon de kat uit de boom kijken. Met name in december tijdens de ‘Feria de Cali’ is deze stad een groot festival. Een prachtige stad die je beslist niet over mag slaan tijdens je rondreis door Colombia!

Wist je dat vliegtickets Colombia steeds goedkoper worden omdat er meer en meer vluchten vanuit Nederland vertrekken?

3. San Andres

Dit Caribische eiland ligt voor de Colombiaanse kust en is (nog) relatief onbekend onder de buitenlandse toeristen. Meng je hier tussen de ‘locals’ en geniet van de prachtige stranden. Het water is helderblauw en heeft een comfortabele temperatuur. Vergeet vooral je snorkel niet mee te nemen, want de riffen om het eiland heen zijn erg indrukwekkend!

rondreis-colombia-2

Lees ook: Dit zijn de vier mooiste plekjes van Colombia!

4. Popayán

Deze historische stad werd in de zestiende eeuw gesticht en dat zie je terug. Popayánligt in het oosten van het land, in het Colombiaanse departement Cauca. De stad bevindt zich in een prachtige vallei en de historische gebouwen hebben een prachtig koloniaal uiterlijk. Vandaag de dag wonen er ongeveer 260.000 mensen in deze stad die ook wel bekend staat als de ‘witte stad’. De populairste bezienswaardigheid in Popayán is ‘El Morro del Tulcán’, een gigantische pre koloniale piramide.

Wat vind jij het mooiste plekje van Colombia? Laat het ons weten in de comments hieronder!

Reageren