Rondreis Argentinië – 7 dingen die je gezien moet hebben

Argentinië is een geweldig land om te bezoeken. Of je nou houdt van indrukwekkende natuur, levendige steden of de zuid-Amerikaanse keuken, in Argentinië vind je het allemaal. Argentinië is een land dat je goed op eigen houtje kan bezoeken maar ook met een georganiseerde rondreis. Maak bijvoorbeeld een rondreis in Argentinië met TenzingTravel. Dit zijn zeven dingen die je echt gezien moet hebben als je Argentinië bezoekt:

1. Iguazú watervallen

Nationaal Park Iguazú Argentinië

Deze watervallen zijn UNESCO erfgoed en zijn geweldig om te zien. En het zijn er niet slechts een paar, het zijn namelijk wel 275 watervallen! Het park is zo opgezet zodat je via bruggen dichtbij de watervallen kan komen voor een perfect zicht. Je vindt de watervallen in het verre noorden van Argentinië, dichtbij de grens met Brazilië. Mocht je de motivatie hebben dan kan je ook een overtocht maken naar Brazilië, want van de Braziliaanse kant heb je een heel ander zicht op de indrukwekkende watervallen.

2. Buenos Aires

Deze bruisende stad is een van de meest bezochte plekken van heel Zuid-Amerika. En dat is niet voor niets! De culturele stad heeft een groot aantal interessante musea, mooie architectuur en een actief nachtleven. Dans de tango met een van delocalsof bezoek een voetbalwedstrijd voor een echte Argentijnse ervaring.

3. Perito Moreno Gletsjer

Deze indrukwekkende gletsjer in Patagonië is wel 30 kilometer lang en een van de grootste gletsjers ter wereld! De gletsjer ligt in het Los Glaciares National Park naast het meer Argentino. Je kan de gletsjer vanaf een boot bekijken of rond de gletsjer wandelen, bij beide heb je een geweldig uitzicht.

4. De Mendoza

Dit is de bekende wijnregio van Argentinië en daarom een perfecte plek om op een wijn tour te gaan. Het is er erg droog en heel zonnig waardoor er de lekkerste wijn geproduceerd kan worden. Dit gebied ligt aan de voet van het Andes gebergte waar je ook goed kan wandelen of mooie paardrijtochten kan maken als je uitgedronken bent.

5. Dieren spotten in Puerto Madryn

Dit is de beste locatie in Argentinië om wilde dieren te zien. Je kunt hier namelijk met tours mee om walvissen, orka’s en zeeolifanten te spotten. En dichtbij, in Punta Tombo, woont ook een grote pinguïnkolonie die je tijdens een dagtrip kunt bezoeken.

6. Het merendistrict

Het merendistrict is een gebied met, je raadt het vast, veel meren. Het is een waanzinnig mooi gebied met spectaculaire natuur. De blauwe meren worden omringd door indrukwekkende groene bergen. Dit is een perfecte plek voor een lange wandeling en in de winter kan je hier ook skiën.

7. Ushuaïa

Rondreis Argentinie Ushuaia

Ushuaïa is de meest zuidelijke stad ter wereld en wordt ook wel het einde van de wereld genoemd. Ushuaïa ligt in het nationale park Tierra del Fuego waar je prachtige wandelingen kan maken. Je kunt aan de kust van Ushuaïa veel dieren zien, zoals de grappige zeeleeuwen. Heb je de tijd? Dan kan je vanaf Ushuaïa een tour maken naar Antarctica.

Reageren