Rondreis Amerika: 10 spots die je niet mag missen!

  1. New York

 Het is natuurlijk vrij logisch, maar New York (ook wel de Big Apple genoemd) is een stad die je eigenlijk niet kunt overslaan als je rondreis in Amerika maakt. Deze ‘concrete jungle’ is enorm groot en geeft je een idee van de jachtigheid van het bestaan in de grote stad. Er zijn verschillende bezienswaardigheden te noemen, maar alleen al een bezoek aan het centrum van de stad geeft je een aardig idee van de omvang en de gigantische drukte.

Rondreis Amerika New York

  1. Yellowstone Park

In tegenstelling tot de grote stad New York is het Yellowstone Park één van ’s werelds grootste en meest interessante natuurgebieden. Op rondreis door Amerika mag je dit gebied niet missen, met haar imposante bergen, watervallen, riviertjes en natuurlijk de beroemde geisers.

Rondreis Amerika Yellowstone park

 

  1. Niagara watervallen

Ook de Niagara watervallen kun je absoluut niet missen als je op rondreis gaat door Amerika. Deze gigantische watervallen bevinden zich op de grens tussen de staat New York en de Canadese staat Ontario. Ze bestaan in feite uit drie verschillende watervallen, waarvan de American Falls de bekendste zijn. Bij deze watervallen besef je pas echt hoe klein en nietig mensen eigenlijk zijn.

Rondreis Amerika niagara watervallen

 

  1. Grand Canyon

 Nog een klassieker die je niet mag overslaan: de Grand Canyon. Deze gigantische scheur in de aardkorst, waar je kilometers naar beneden kunt kijken, is zo imposant dat je hem vanuit de ruimte kunt zien. Aangezien je, als je op rondreis bent in Amerika, ‘in de buurt’ bent, is het een echte must om er eens van dichtbij naar te gaan kijken. Veel mooier dan op de foto’s!

Rondreis Amerika grand canyon

 

  1. San Francisco

Om maar weer eens terug te keren bij de steden in plaats van de natuurgebieden. Ben je meer iemand van de citytrips, dan heb je een zware dobber aan Amerika. Zowel de west- als de oostkust  hebben een hele reeks bijzondere steden die de moeite waard zijn. Toch valt San Francisco zeker in deze lijst met plaatsen die je op rondreis door Amerika niet mag missen. Denk aan de Golden Gate Bridge, die in zoveel films een rol speelt. Daarnaast kun je ook een blik werpen op Alcatraz Island, wat ook zeker een kijkje waard is.

Rondreis Amerika San Fransisco

  1. Monument Valley

 We keren toch terug bij een mooi stukje natuur, dat ook in films regelmatig terugkomt. In verscheidene films speelt Monument Valley een rol, gezien de uitgestrektheid van het land en de schitterende rotsformaties op de achtergrond. Niet alleen kun je dit mooi bezichtigen vanuit het toeristencentrum, je kunt er ook mooi doorheen rijden. Heb je kinderen mee op je rondreis, dan kunnen zij hier ook van genieten met de film ‘Cars’ in gedachten.

Rondreis Amerika Monument Valley

 

  1. Bryce Canyon

Je mag op rondreis door Amerika Bryce Canyon zeker niet overslaan. Vooral gezien ons eigen kleine, platte landje kun je je hier oneindig verbazen over de bizarre rotspieken en de schitterende formaties in de ondergaande zon. Dit werkelijk schitterende park wordt vaak vergeten omdat mensen sneller denken aan de Grand Canyon, maar het is absoluut de moeite waard.

Rondreis Amerika Bryce Canyon

 

  1. Hawaï

Ben je tussendoor toe aan een pauze? Ga dan een poosje lekker relaxen op Hawaï!De place to be om te genieten van witte stranden, warme zon en een heerlijke pina colada. Goede bediening, leuke feesten en elke avond stappen – zo geniet je het meest van het schitterende Hawaï. Ook de natuurgebieden buiten het toerisme om bieden je een mooie blik op de andere kant van dit toeristische oord.

Hawaii Rondreis Amerika

  1. Washington D.C.

 Washington D.C. wordt weleens als de hoofdstad van Amerika gezien. Hoewel dit niet helemaal klopt – tenslotte zijn alle staten gelijkwaardig – is dit natuurlijk wel de plaats waar de president het vaakst verblijft. Je kunt eigenlijk niet op rondreis door Amerika gaan en het Witte Huis overslaan tijdens je trip.

Rondreis Amerika Washington DC

  1. Las Vegas

 Heb je alle punten van deze top 10 doorgewerkt en heb je nog wat geld over, dan kun je dat erdoorheen jagen in Las Vegas. Je kunt ook overwegen om de trip andersom te beginnen, door het benodigde geld voor je rondreis bij elkaar te gokken. Bedenkt echter wel dat het maar weinig mensen zijn die geld winnen en dat de kans dan een stuk kleiner wordt om alle mooie plekken te kunnen bezoeken!

Rondreis Amerika Las Vegas

Een rondreis door Amerika is een mooie, waardevolle ervaring die je nooit meer zult vergeten. Vooral wanneer je deze top 10 van plaatsen die je absoluut niet mag missen hebt gevolgd, zodat je in ieder geval de belangrijkste bezienswaardigheden zelf hebt gezien!

Reageren