Romantische vakantie in Europa: 10 ideeën

Hoewel het nog even duurt voordat het Valentijnsdag is, kan een romantische stedentrip natuurlijk nooit kwaad. Voor een romantische reis hoef je echt niet naar Hawaii of de Bahama’s! Hieronder een overzicht met de 10 meest romantische vakantiebestemmingen in Europa.

1. Parijs

Parijs is natuurlijk dé ultieme, romantische vakantiebestemming. Deze Franse stad wordt ook wel ‘Ville de l’Amour‘ genoemd, oftewel de stad van de liefde. Het romantische decor van deze stad, zowel ‘s avonds als overdag zal jullie hartjes gegarandeerd sneller laten kloppen. Geniet van een heerlijke café au lait op een gezellig terras of sluit de avond af met een chardonnay in een van de knusse restaurants.

2. Rome

Italianen zijn van nature romantisch aangelegd. Dit is ook hét gevoel wat je krijgt als je door de straten van Rome loopt. Rome is dé plek waar je romantisch uit eten kunt gaan met je geliefde. Geniet bijvoorbeeld van een heerlijke pasta, terwijl je uitkijkt op het prachtige Colosseum. Wel moeten we je waarschuwen: in Rome is het allesbehalve goedkoop! Zorg dus dat je genoeg geld gespaard hebt voor deze reis. Klik hier voor een overzicht van de beste restaurants in Rome!

3. Venetië

Nog zo’n Italiaanse stad waar de romantiek vanaf spat. Jullie hebben er vast wel eens van gedroomd om samen in een gondel door de Venetiaanse kanalen te varen.

TIP: Neem wijn en wat te eten mee en vraag de gondelier of hij jullie af kan zetten bij ‘de Brug der Zuchten’. Hier kun je heerlijk romantisch picknicken!

4. Brugge

Romantiek is ook dichtbij huis te vinden! Brugge is ideaal voor een romantisch weekend weg in Europa. Zo behoorde Brugge in 2016 tot de 20 meest romantische steden ter wereld. Met name door het middeleeuws karakter, de vele musea en natuurlijk het heerlijke eten zijn wij het hier zeker wel mee eens. Vergeet vooral niet de Bonifaciusbrug te bezoeken. Deze brug staat bekend als de ‘liefdesbrug’ en is het ideale decor voor een romantische foto!

5. Annecy

Deze Franse stad wordt ook wel het Venetië van de alpen genoemd, vanwege de vele kanalen die dwars door de stad lopen. In Annecy zal de romantiek gegarandeerd opbloeien. Slenter hand in hand door de middeleeuwse straatjes, terwijl jullie omringd worden door prachtige, historische gebouwen. Pluspunt: deze stad is nog redelijk onbekend, je zult dus geen last hebben van massatoerisme.

6. Dubrovnik

Dubrovnik ligt in kroatië en mag beslist niet in deze lijst ontbreken. Schrijver George Bernard Shaw zei ooit over deze stad: “If you want to see romance, come to Dubrovnik!”. Je vindt hier romantische restaurants met uitzicht over de zee, prachtig witte huisjes en een gezellige sfeer. Wij zijn het in ieder geval met Shaw eens!

7. Praag

Ook in Praag barst het van de romantiek. Je kunt met zijn tweetjes met de kabelbaan helemaal naar de top van de Petrinheuvel, waar je vervolgens een kleine versie van de eifeltoren kunt beklimmen, om samen te kunnen genieten van een prachtig uitzicht over de stad. Romantisch, of niet?

8. Heidelberg

Bij het horen van ‘Heidelberg’ gaat waarschijnlijk in eerste instantie geen lampje branden, maar de ruïne van het slot Heidelberg is al eeuwenlang een van de populairste bezienswaardigheden van Europa. Vanaf hier heb je een geweldig uitzicht over de stad en het water. Romantiek in overvloed!

9. Lissabon

Ook in Lissabon kun je heerlijk zwijmelen met zijn tweetjes. Zo staat deze Portugese stad bekend om de prachtige uitkijkpunten, waar je heerlijk kunt genieten van een romantische zonsondergang.

TIP: ga romantisch picknicken aan de Taag. Je kunt langs deze rivier relaxt met zijn tweetjes in alle rust genieten van bijvoorbeeld een wijntje of een kopje koffie!

Klik hier voor de meest romantische plekjes van Lissabon!

10. Wenen

We sluiten deze lijst af met de Oostenrijkse hoofdstad. Wenen is een van de oudste steden van Europa en hier zijn genoeg romantische bezienswaardigheden. Zo kun je samen met je lief in het reuzenrad, naar de opera, of gewoon een gezellige avondwandeling in het oude centrum maken.

Welke romantische stad staat bij jullie bovenaan het lijstje? Laat het ons weten in de comments!

Reageren