Roadtrip door Europa: Deze bestemmingen mag je beslist niet overslaan!

Een populaire, avontuurlijke zomervakantie bevat natuurlijk één of meerdere roadtrips. Het gevoel van vrijheid is onbeschrijfelijk en daarnaast kun je tijdens een roadtrip eenvoudig meerdere bestemmingen in één vakantie bezoeken. Een roadtrip brengt natuurlijk wel iets meer risico’s met zich mee dan bijvoorbeeld een ‘citytrip’. Het is dus wel belangrijk dat je goed verzekerd bent en daarnaast extra voorzichtig bent. Qua verzekering kun je denken aan een reisverzekering, maar ook een autoverzekering is natuurlijk essentieel wanneer je op roadtrip gaat. Dat terzijde: Welke bestemmingen in Europa zijn nu het leukst om te bezoeken tijdens een roadtrip? Wij hebben ze op een rijtje gezet!

1. Praag

Praag is wat ons betreft de Europese stad met de hoogste ‘fun factor’. Bovendien is de hoofdstad van Tsjechië met de auto binnen 9 uurtjes te bereiken. Praag ligt op ongeveer 850 kilometer afstand van Utrecht. In deze eeuwenoude stad kun je heerlijk cultuur snuiven, veel medereizigers ontmoeten en bovendien is het hier spotgoedkoop. Alle ingrediënten voor een avontuurlijke vakantiebestemming!

roadtrip-praag

2. Biarritz

Aan de andere kant van Europa vinden we Biarritz. Biarritz ligt in het Zuiden van Frankrijk aan de Atlantische Oceaan, op zo’n 1.250 kilometer afstand van Utrecht. Deze Franse kustplaats is een paradijs voor watersporters. Ook voor mensen die nog nooit op een surfplank gestaan hebben is dit een prachtige bestemming. Er heerst een ontspannen vibe, de stranden zijn geweldig en je kunt elke avond genieten van een heerlijk Frans wijntje. Wat wil een mens nog meer?

3. Skopje

In het piepkleine Macedonië vind je een historische stad genaamd Skopje. Deze stad ligt op zo’n 1.600 kilometer afstand van Utrecht. Skopje, tevens de hoofdstad van het land, is een unieke combinatie van oud en nieuw. Historische gebouwen worden afgewisseld met moderne architectonische hoogstandjes. Wil je even ontsnappen aan de menigte? Bezoek dan de Matka Canyon. Deze prachtige kloof ligt op zo’n 20 minuutjes rijden vanaf Skopje en je vindt hier rotsformaties van meer dan 100 meter hoog. Je kunt hier grotten bezoeken, heerlijk uit eten en zelfs sportief kanoën. Zorg wel dat je goede schoenen draagt, de wandelpaden zijn niet altijd even toegankelijk!

roadtrip-skopje

4. Nice

Van het Oostelijk gelegen Macedonië, gaan we weer terug naar Frankrijk. Aan de prachtige Côte d’Azur ligt de stad Nice. Deze stad ligt op 1.350 kilometer afstand van Utrecht en is prima te combineren met eerdergenoemde bestemming Biarritz. In Nice is veel te doen. Zo heeft het stad een 7 kilometer lang stadsstrand, een prachtig oud centrum en veel knusse marktjes. Ook de boulevard van Nice, de ‘Promenade des Anglais’ is zeker een bezoekje waard. Hier kun je pas echt het ‘vakantiegevoel’ opsnuiven!

Wat is jouw favoriete bestemming om te bezoeken tijdens een roadtrip? Laat het ons weten in de comments hieronder!

Reageren