Relaxen op Bali – yoga, spa’s en meditatie

Op Bali in Indonesië kan je nachtenlang feesten. Maar het is ook het eiland waar je echt even tot rust kunt komen. Of je nu een yoga cursus wilt volgen, wilt mediteren of jezelf laat verwennen in een spa, in Bali kan het. En waarom niet alle drie tegelijk? Dit zijn de beste plekken in Bali om echt even te relaxen:

Spa’s & resorts

Ayana Resort & Spa
Dit resort aan de kust van Jimbaran geeft je de complete spa ervaring. Met een zwembad op de rand van een klif, verschillende luxe behandelingen en een massagekamer vlak boven de blauwe zee. Overnacht in een van de luxe villa’s en kom helemaal tot rust.

Riverside Maya Ubud resort
Ubud is het mekka voor wellness in Bali. Deze Spa ligt aan de Petanu Rivier en de tien hectare aan land is een heerlijke rustige plek. De villa’s hebben elk een eigen zwembad en luxe slaapkamers. Het resort biedt een groot aanbod aan heerlijke massages en luxe lichaamsbehandelingen.

Five elements
Dit yoga en wellness centrum is een plaatje! Het prachtige houten resort ligt naast een rivier in de jungle. Het is een prachtige natuurlijke plek met een magische atmosfeer. Voor de behandelingen worden alleen maar natuurlijke ingrediënten gebruikt en de recepten voor de maskers en verzorgingsproducten zijn geïnspireerd op traditionele Balinese recepten.

Prana Spa Bali
Dit is een echte luxe spa geheel in de stijl van het midden oosten. Met een Turks bad en verschillende behandelingen die zijn geïnspireerd op de Oosterse tradities voor gezondheid en lichamelijke verzorging . Het is een van de grootste spa’s van Bali gelegen aan de kust van Seminyak.

Bali relax yoga spa

Yoga retreats

Er zijn verschillende yoga retreats op Bali. Je kunt hier van 3 tot wel 14 dagen lang yogalessen volgen terwijl je verblijft in een sfeervol hotel.

The Yoga Barn
Ubud is het spirituele centrum van Bali en is ook wel bekend van het boek Eat, Pray, Love. The Yoga Barn in Ubud is een prachtige plek met halfopen yoga studios met uitzicht op groene rijstvelden. In The Yoga Barn kan je ook Detox Programs volgen of neem een ayurvedische massage. Tijdens je verblijf kan je gezond en voedzaam eten in het Garden Kafe.

Taksu Yoga
Ook dit yogacentrum vind je in Ubud. De studie is veel kleiner dan de Yoga Barn maar de lessen zijn van dezelfde goede kwaliteit. Als je graag les hebt in een kleinere setting dan is de Taksu Yoga studio een aanrader.

The Power of Now Oasis
Dit yoga centrum ligt aan de kust en zoals de naam als zegt: het is een ware oase. Werk aan je “downward facing dog” met het geluid van de golven op de achtergrond. Het is een kleine prachtige studio helemaal gebouwd van bamboe.

Bali relax yoga spa

Mediteren

Wil je echt even niks aan je hoofd? Dan is een paar dagen mediteren wellicht iets voor jou. Dit zijn verschillende plekken waar je dat kunt doen:

Bali Silent Retreat
Dit mooie resort vind je in het midden van rijstvelden en de jungle van West Bali. Er zijn verschillende programma’s zodat je kunt doen wat precies bij jou past. Denk aan meditatiesessies, spirituele ceremonies en yogalessen.

Anand Ashram
Wil je echt je “inner hippy” ontdekken? Dan kan je terecht bij Anand Ashram. Dit is een plek waar je helemaal tot jezelf kan komen tijdens een simpel verblijf. Je volgt hier de regels van de Ashram en de gehele dag kan je activiteiten volgen als chanting, yoga en meditatie. De ashram ligt dichtbij Ubud.

Reageren