Reizen door Zuid-Amerika: tips en tricks

Hoewel Azië nog steeds de populairste backpackbestemming is, reizen ook steeds meer backpackers naar Zuid-Amerika af. De temperaturen zijn hier mild, de mensen vriendelijk en hoewel het niet zo goedkoop als in Azië is, betaal je hier relatief weinig voor eten, overnachtingen en andere dingen. Ga jij binnenkort reizen door Zuid-Amerika? Hieronder een paar handige tips en tricks voor jouw backpackreis door Zuid Amerika!

De voorbereiding

Een goede voorbereiding is belangrijk. Je hoeft niet van te voren je hele route te bepalen, maar er zijn toch dingen die voor vertrek geregeld moeten worden.

Vaccinaties

Hoewel inentingen niet verplicht zijn, raden we je toch aan om voor vertrek enkele vaccinaties te halen. Voorkomen is natuurlijk altijd beter dan genezen. Welke vaccinaties raden we aan? We hebben ze hieronder op een rijtje gezet:

  • Vaccinatie tegen Hepatitis A
  • Vaccinatie tegen DTP
  • Vaccinatie tegen Gele koorts

Ben je van plan langer dan drie maanden in Zuid Amerika te verblijven? Dan raden we je aan om ook onderstaande vaccinaties te halen:

  • Vaccinatie tegen Hepatitis B
  • Vaccinatie tegen Rabiës
  • Vaccinatie tegen buiktyfus & Tuberculose

Visum

De meeste mensen die backpacken voor Zuid Amerika, bezoeken verschillende landen. Voor welke landen heb je nu precies een visum nodig en voor welke niet? Voor de meeste landen heb je – op het moment van schrijven – geen visum nodig. Voor actuele informatie per land kijk je op deze website.

Lees meer over rondreis Chili

Waar kun je het beste beginnen?

Zuid-Amerika is verschrikkelijk groot. Wat moet je nu in hemelsnaam beginnen? Over het algemeen vlieg je het goedkoopst naar Brazilië. Zo kost een retourticket zo rond de 500 euro. Ook landen als Colombia, Argentinië en Peru zijn bestemmingen waar je vanaf Nederland goedkoop heen kunt vliegen.

Lees ook: Ontdek het prachtige Chili!

Hoeveel ben je gemiddeld per dag kwijt?

Zoals we eerder schreven is het in Zuid-Amerika helaas niet zo goedkoop als in Azië. Met name een land als Brazilië is redelijk prijzig. Gelukkig is het in de meeste Zuid-Amerikaanse landen in vergelijking met Europa toch aardig goedkoop. Zo ben je hier voor een overnachting in een hostel gemiddeld zo’n 5 tot 15 euro kwijt. Voor eten en drinken ben je hier gemiddeld 7 tot 15 euro per dag kwijt. Met andere kosten als transport en andere activiteiten hierbij opgeteld kom je uit op een budget per dag van rond de 35 euro.

Heb jij Zuid Amerika wel eens bezocht? Heb jij nog tips voor toekomstige backpackers? Laat het ons weten in de comments of op Facebook!

Reageren