Reizen naar Myanmar; zo bereid je je optimaal voor!

Myanmar geldt als een van de populairste vakantiebestemmingen in Zuidoost-Azië. Myanmar, bekend om zijn indrukwekkende kustlijn is een veilig land met een unieke natuur en cultuur. Aangezien dit land behoorlijk verschilt van Nederland, is het belangrijk om je reis naar Myanmar goed voor te bereiden. Zo heb je een visum nodig en raden we je aan om enkele vaccinaties te nemen. Hoe bereid je je optimaal voor op een reis naar Myanmar?

Visum aanvragen voor Myanmar

Om Myanmar binnen te komen heb je dus een visum nodig. Je kunt dit visum Myanmar eenvoudig online aanvragen. Net zoals bij andere e-visums is het proces niet zo ingewikkeld. Een visum voor Myanmar is 90 dagen. Binnen deze 90 dagen mag je met dit visum maximaal 28 dagen aaneengesloten in het land verblijven. Hoe werkt het online aanvragen van een visum voor Myanmar? Hieronder leggen we het uit!

Allereerst dien je het online aanvraagformulier visum Myanmar in te vullen. Zorg ervoor dat alle informatie correct is, anders bestaat de kans dat je visumaanvraag geweigerd wordt. Vervolgens dien je voor het visum te betalen. De kosten voor het visum bedragen 69,95 euro. Nu wordt je gevraagd om een pasfoto te uploaden. Het proces is niet zo streng als bij bijvoorbeeld een paspoort aanvraag. Zorg er wel voor dat het een recente foto is. Nu is je aanvraag in behandeling. Het duurt meestal zo’n 7 werkdagen voordat je visum opgestuurd wordt.

Visum voor Myanmar aanvragen Kosten, werking en enkele reistips!

Overige voorwaarden

– Je paspoort dient bij aankomst minimaal 6 maanden geldig te zijn

– Het e-visum dien je uit te printen

– Je kunt het land alleen binnenkomen via de volgende luchthavens / grensovergangen: Yangon International Airport, Mandalay International Airport, Nay Pyi Taw International Aiport, Tachileik Land Border Checkpoint, Myawaddy Land Border Checkpoint of Kawthaung Land Border Checkpoint.

Vaccinaties

Er zijn geen verplichte vaccinaties voor Myanmar. Toch zijn er een aantal vaccinaties die we ten zeerste aanraden. We hebben de belangrijkste hieronder op een rijtje gezet:

– Vaccinatie tegen DTP

– Vaccinatie tegen Hepatitis A

– Een BMR inenting (als je in het verleden geen mazelen hebt gehad)

– Vaccinatie tegen hepatitis B

– Vaccinatie tegen hondsdolheid (rabies)

– Vaccinatie tegen buiktyfus

– Vaccinatie tegen tuberculose

Overleg altijd even met je huisarts! Wie weet heb je sommige vaccinaties in het verleden al gehad!

azie-vakantie-myanmar

Financiële zaken

De munteenheid in Myanmar is de ‘Kyat’, maar je kunt op veel plekken ook gewoon met Amerikaanse dollars betalen. De wisselkoers is in deze gevallen echter niet zo voordelig. We raden je dus aan om contant geld op te nemen (Kyat). Sinds 2013 kun je op veel plekken in Myanmar pinnen. Per transactie wordt er echter 5.000 Kyats in rekening gebracht. Het is dus verstandig om telkens grote bedragen te pinnen.  Een ander alternatief is betalen met creditcard.

Ben jij weleens in Myanmar geweest? Zo ja, hoe heb jij je toen voorbereid op deze reis? Laat het ons weten in de reacties hieronder!

Reageren