Reizen met korting: 4 tips

Reizen is leuk, maar reizen kost ook geld! Dit is natuurlijk jammer, maar aan de andere kant ook wel goed. Anders zouden de meeste reisfanaten altijd op reis zijn en dan wordt het toch iets minder speciaal. Maar goed, reizen kan dus behoorlijk duur zijn. Het vervoer kost veel geld, maar ook de accommodatie kan – met name in het hoogseizoen – aardig duur zijn. Gelukkig zijn er een paar trucjes om op deze kosten te besparen. In dit artikel hebben we 4 tips om te reizen met korting op een rijtje gezet!

1 Maak gebruik van kortingscodes

Een goede manier om te besparen op accommodatiekosten is het gebruiken van kortingscodes. Tegenwoordig zijn er ontiegelijk veel websites waar je accommodaties kunt boeken, de concurrentie is dus moordend. Al deze websites willen natuurlijk dat je bij hun je vakantie boekt. Daarom houden de meeste websites geregeld acties waarbij je door middel van een kortingscode goedkoper je accommodatie kunt boeken. Denk bijvoorbeeld aan kortingscodes voor Airbnb, maar ook een Expedia kortingscode of een Hotels.com kortingscode bijvoorbeeld.

2 Boek ruim van tevoren

Een ander trucje om goedkoper te reizen is het ruim van tevoren boeken van je reis. Deze zogeheten ‘vroegboek korting’ wordt vaak automatisch toegepast wanneer je bij tijds boekt. Weet je dus al ruim van te oren waarheen en wanneer je op vakantie gaat? Dan kun je dus het beste zo vroeg mogelijk boeken!

reizen met korting 2

Lees ook: 5 tips om te besparen op een stedentrip!

3 Alles in 1

De meeste mensen boeken hun accommodatie en het vervoer naar de vakantiebestemming los. Dit is in veel gevallen voordeliger, maar er zijn uitzonderingen. In sommige gevallen krijg je namelijk korting wanneer je een complete reis boekt met een organisatie. Je hebt wel iets minder mogelijkheden, maar het kan dus aardig schelen in de portemonnee!

reizen met korting 2

Lees ook: Tips voor een voordelige reis naar het vliegveld!

4 Zelf om korting vragen

Als laatste tip: vraag zelf om korting! Deze manier werkt zeker niet bij alle accommodaties, maar je kunt het altijd proberen. Een groot deel van de accommodaties, met name op Airbnb, wordt door particulieren verhuurt. Je kunt deze mensen altijd een persoonlijk berichtje sturen met de vraag of zij iets van de prijs af kunnen doen. Als je dit op een beleefde manier vraagt staan zij hier wellicht voor open. Je zult je verbazen hoeveel verhuurders je tegemoet zullen komen.

Zijn we nog tips vergeten? Laat het ons weten in de comments hieronder!

Reageren