Reizen met je partner: waar moet je op letten?

Reizen met je lief is natuurlijk hartstikke leuk. Als jullie een beetje een goede relatie hebben is dan wil je natuurlijk het liefst altijd met je partner zijn. Laat dit nu net het geval zijn als jullie samen gaan reizen. Toch gaat het reizen met je partner niet altijd over rozen… Hieronder een paar dingen waar je op moet letten!

1.    Zorg dat jullie blijven communiceren

Communicatie is een van de belangrijkste dingen in een relatie. Al helemaal wanneer jullie samen op reis zijn. Wanneer je samen reist ben je 24/7 samen en dan is het niet handig als een van jullie opgekropte emoties heeft. Uiteindelijk komen deze dingen er toch wel uit. Voorkom dat dingen escaleren en wees eerlijk tegen elkaar. Wil jij bijvoorbeeld iets meer rust tijdens het reizen? Geef dat dan eerlijk aan. Wedden dat jullie een compromis kunnen vinden?

reizen-met-partner-2

Lees ook: 4 bijzondere vakantiebestemmingen voor in de zomer!

2.    Je hoeft niet alles samen te doen

Het grootste gedeelte van de reis zullen jullie bij elkaar zijn. Het is echter ook belangrijk om af en toe dingen alleen te doen. Zo houd je jullie relatie gezond en voorkom je escalaties (Zie punt 1). Ben jij bijvoorbeeld een fanatiek hiker, maar is je partner niet zo avonturistisch? Dan kun je best zelf die mooie wandeling maken, terwijl je partner bijvoorbeeld een middagje aan het strand ligt. Dan kunnen jullie onder het avondeten gezellig ervaringen uitwisselen!

reizen-met-partner-4

3.    De grootste irritatiepunten

Onder het mom van ‘voorkomen is beter dan genezen’ hieronder de dingen waardoor de meeste irritaties ontstaan:

Geld

Vrijwel elke ruzie in de wereld draait om geld. Zo ook wanneer je met je lief op wereldreis gaat. Zorg dus dat je van tevoren goed hebt afgesproken wat jullie budget is en hoe dit verdeeld is. Het beste kun je samen een potje maken, zodat je niet vragen krijgt van “Pin jij vandaag even, dan pin ik morgen wel!”. Daar komt alleen maar gedoe van!

Honger

Een ander groot irritatiepunt is honger. Soms is er niet een, twee, drie iets te eten, maar probeer ervoor te zorgen dat jullie over het algemeen op tijd eten!

Slaapgebrek

Een ander gebrek wat voor irritaties kan zorgen is te weinig slaap. Dit is natuurlijk meer dan logisch; als jij maar twee uurtjes geslapen hebt, dan hoeft er maar iets kleins te gebeuren of je bent geïrriteerd. Probeer dus voldoende te slapen en als je eens een keer een korte nacht hebt, voldoende uit te rusten.

Verdwalen

Je kent het vast nog wel van vroeger op vakantie met je ouders: een schreeuwende moeder omdat je vader verkeerd gereden is. Verdwalen is nooit leuk. Zorg dus dat jullie een goede kaart en/of gps bij je hebben!

reizen-met-partner-3

Heb jij weleens een reis gemaakt met je partner? Hoe verliep deze reis? Laat het ons weten in de comments hieronder!

Reageren