Reizen met je huisdier? Deze gadgets heb je nodig!

Op vakantie met je huisdier; steeds meer mensen doen het. En niet alleen tijdens autoreizen. Ook op verre reizen willen steeds meer mensen hun huisdier meenemen. Soms kan reizen met je viervoeter echter uitdagend zijn, maar gelukkig zijn er geweldige accessoires op de markt voor huisdieren, die elke reis net iets gemakkelijker maken. Denk aan handige hondenrekken, fietsbakken etc.

Geniet van een stressvrij avontuur, of je nu een weekendje weg gaat, een roadtrip gaat maken of gaat backpacken met je beste vriend. Zo heb je meer tijd om je te concentreren op wat er echt toe doet; namelijk genieten van je welverdiende vakantie!

Waterdichte hondenreisbak

Als je met je hond op vakantie gaat moet je ervoor zorgen dat je trouwe vriend altijd kan drinken. En met een opvouwbare, waterdichte, lichtgewicht waterbak heb je altijd iets bij de hand om water in te gieten. Perfect voor wandelingen, fietstochten, lange autoritten of tijdens overnachtingen op de camping.

Een opvouwbare waterbak past gemakkelijk in je rugzak of tas en zorgt ervoor dat je hond  of ander huisdier altijd goed gehydrateerd is!

Hondenrek

Een hondenrek biedt je de mogelijkheid om je kofferruimte in tweeën te delen, zodat je hond en je boodschappen of bagage super gemakkelijk uit elkaar te houden zijn.

Sommige huisdieren houden niet van autoreizen. En misschien zit je zelf ook niet heel relaxed achter het stuur als je weet dat je hond (of kat) ieder moment naar voren kan springen. Met een hondenrek kun je de reis voor jullie beide zo prettig mogelijk maken. Jij kunt je op de weg concentreren en je huisdier heeft alle rust om lekker te slapen of uit het raam te kijken vanaf zijn eigen, afgebakende plekje.

EHBO-kit

Veiligheid staat voorop, ook bij je huisdier! Het is dan ook altijd een goed idee om een dieren EHBO-kit mee te nemen wanneer je met je huisdier op reis gaat. Bewaar het in je auto of rugtas zodat je nooit te ver verwijderd bent van essentiële zaken zoals gaasjes, antiseptische doekjes, medicijnen, een nooddeken en meer. Een ongeluk zit immers in een klein hoekje.

Fietsendrager

Als je van plan bent om een ​​groot deel van je reis te gaan fietsen met je huisdier, is het het overwegen waard om in een fietsendrager te investeren. Dit is een handige manier om je kleine hond of kat mee te nemen tijdens de rit. Kies bij voorkeur voor een drager met ritssluiting, die gemakkelijk aan de voorkant van je fiets te bevestigen is. Deze gadget houdt je huisdier veilig en comfortabel!

Lees ook: Reizen met je huisdier; waar moet je op letten?

Map voor je huisdierenpaspoort en medisch dossier

Map voor je huisdierenpaspoort en medisch dossier

Dit is misschien niet echt een leuk accessoire, maar zeker onmisbaar wanneer je met je huisdier op reis gaat. Met name luchtvaartmaatschappijen hebben de juiste documentatie en huisdierenpaspoorten nodig als je van plan bent om met je huisdier naar het buitenland te reizen.

Houd al dat papierwerk georganiseerd en gemakkelijk toegankelijk met een handige map. Zorg dat je er één koopt met voldoende ruimte om visumstempels en reisinformatie, een microchipnummer, vaccinatieboekjes, medicijnlijsten en meer in op te bergen.

Gps-tracker

Maak je je zorgen dat je hond of kat ergens van schrikt, wegrent en de weg niet meer terugvindt? Het kan natuurlijk overal gebeuren, maar de extra opwinding, stress en een onbekende omgeving maken het nog waarschijnlijker als je op reis bent.

Er zijn veel verschillende soorten trackers voor huisdieren, maar de enige die goed zijn voor het vinden van verloren huisdieren, zijn die met een ingebouwde Gps-tracker. Het is geen kleine investering, aangezien je moet betalen voor zowel de tracker als een abonnementsservice. Maar de rust die ze bieden tijdens je reis maakt echt alles goed! Veel trackers zijn waterdicht en kunnen aan bijna elke halsband of elk harnas worden bevestigd.

Met bovenstaande accessoires weet je zeker dat je reis met je huisdier absoluut top wordt. Haal ze op tijd in huis en ga optimaal voorbereid op vakantie!

Reageren