Reizen met een prepaid creditcard; dit zijn de voordelen

Misschien heb je het zelf al wel eens meegemaakt; je wilt ergens betalen maar dit kan alleen met een creditcard. Balen, want die heb je nu juist geen en je wilt er liever ook geen aanschaffen. Toch zou je heel graag dat ene product willen kopen…Een vervelend probleem wat helaas vaak voorkomt. Maar niet getreurd, daar is een oplossing voor. Heb je geen creditcard dan kun je namelijk een prepaid creditcard aanschaffen. Maar wat is dit precies en wat zijn de voordelen?

Reizen met een prepaid creditcard dit zijn de voordelen

Wat is een prepaid creditcard

Een prepaid creditcard heeft het woord in de naam, maar is eigenlijk geen echte creditcard. Je betaalt er namelijk mee met het geld dat je zelf op de kaart stort. De werking van de prepaid creditcard is echter wel te vergelijken met die van een reguliere creditcard, wanneer er eenmaal een bepaald saldo opstaat. Je kunt er dus gewoon online en in winkels mee betalen wanneer je het logo van een bepaalde creditcard ziet staan. Aan een prepaid creditcard zijn echter nooit verzekeringen gekoppeld. De kaart is te verkrijgen voor iedereen boven de achttien jaar.

De voordelen van een prepaid creditcard

In eerste instantie is de prepaid creditcard bedoeld voor mensen die niet in aanmerking komen voor een reguliere creditcard. Dit kan verschillende redenen hebben. Denk aan bijvoorbeeld schulden of een onregelmatig inkomen. Er hangen een aantal belangrijke voordelen vast aan de prepaid creditcard:

Het is een goed alternatief voor contant geld

Tegenwoordig hebben steeds minder mensen contant geld op zak. En dat is niet voor niets. Contant geld raak je sneller kwijt (denk aan al die opgepropte briefjes in je broekzak) en je hebt door contante betalingen vaak geen overzicht meer in wat je eigenlijk allemaal koopt. Een prepaid creditcard is hiervoor de perfecte oplossing. Je betaald hier gewoon je drankjes mee in de kroeg, je boodschappen in de supermarkt of je benzine bij een tankstation terwijl je precies weet wat je uitgeeft.  

Het is een goed alternatief voor contant geld

Een negatief saldo is nooit mogelijk

Nog een voordeel van een prepaid creditcard is dat je nooit in het rood kunt komen te staan. Dit is natuurlijk super handig, want het laatste wat je wilt is jezelf in de schulden werken. Je zet gewoon een bepaald bedrag op de kaart en dit bedrag kun je maximaal uitgeven. Bovendien gaat dit geld meteen van je rekening af, anders dan bij een reguliere creditcard. Hierbij duurt dit vaak een maand, waardoor je eigenlijk alweer was vergeten dat je iets had gekocht.

Gratis aanschaf en een gunstige wisselkoers

De meeste prepaid creditcards zijn gratis aan te schaffen en brengen geen extra kosten met zich mee. Je betaald bijvoorbeeld niet iedere maand standaard een bepaald bedrag zoals dat bij de reguliere creditcard het geval is. Daarnaast kun je met de prepaid creditcard profiteren van een gunstige wisselkoers.

Bij aankoop wordt niet naar je financiële situatie gevraagd

Een prepaid creditcard is voor iedereen en er zijn geen eisen aan verbonden. Je hoeft niet bang te zijn dat je heel je financiële situatie op tafel moet gaan leggen en je inkomen moet verantwoorden. Dit maakt dat de prepaid creditcard heel toegankelijk en laagdrempelig is voor iedereen.

Het is handig wanneer je maar voor een korte tijd een creditcard nodig hebt

Soms wil je alleen een creditcard aanschaffen voor een korte periode, bijvoorbeeld wanneer je een aantal weken op reis gaat. Dan is het natuurlijk zonde om een reguliere kaart te kopen. Het voordeel van de prepaid creditcard is dat je hem voor een bepaalde periode kunt aanschaffen (zeg de kaart wel op tijd op, anders kunnen er kosten aan verbonden zitten).

Zoals je ziet heeft de aanschaf van een prepaid creditcard veel voordelen. Bekijk de verschillende opties en ervaar binnenkort zelf het gemak van deze handige kaart!

Reageren