Reizen met kleine kinderen, vergeet het nachtlampje niet!

Niks leuker dan lekker met je kinderen op reis te gaan. Of je nou een reislustig typetje bent en je kinderen voor hun achttiende de halve wereld wilt laten zien, of dat je nou meer houdt van vakantie in eigen land. Het maakt eigenlijk helemaal niks uit. Het gaat erom even heerlijk samen eruit te zijn en niet geleefd te worden door de hectiek van alledag. Samen avonturen beleven en herinneringen maken.

Leestip: 7 tips voor het uitkiezen van een kindvriendelijke camping

Een gedegen voorbereiding

Toch is vakantie met kleine kinderen altijd net even anders dan op vakantie gaan zonder kinderen. Waar je voorheen ‘even’ snel je eigen spullen in een koffer gooide, is een gedegen voorbereiding onmisbaar wanneer je met kinderen weggaat. Denk van tevoren goed na over wat je in de vakantie wilt gaan doen. Uiteraard kan je ook altijd op de plek van bestemming de nog vergeten spullen aanschaffen, maar eigenlijk is dat zonde van je (vakantie)tijd.

Vergeet het nachtlampje niet

Er is één ding waar veel ouders niet aan denken om mee te nemen en welke ik hier graag even extra onder de aandacht wil brengen is: het nachtlampje. Volwassenen zijn vaak snel gewend aan een nieuwe situatie. En hoe flexibel kleine kinderen ook zijn, een nieuwe situatie kan vaak onrust en angst bij ze oproepen. Zeker de eerste nachten in een vreemde omgeving kan zorgen voor slapeloze nachten voor je baby en dus ook voor jou! Geen fijn begin van de vakantie……

Wooly Lamb & postcard LR

Wanneer je kinderen iets ouder zijn, kan je goed met ze praten en uitleggen waar ze zijn. Voor kleinere kinderen en baby’s ligt dat helaas anders. Daarom onmisbaar op vakantie; een nachtlampje voor je baby. Neem een nachtlampje mee dat je kind al even kent van zijn eigen kinderkamer thuis. Dit is dan een vertrouwd beeld voor je kindje. Tegenwoordig heb je heel veel leuke nachtlampjes die werken op batterijen en LED verlichting. LED is zogenaamd ‘koud licht’ en heel veilig. Een baby nachtlampje op batterijen is altijd handig op vakantie, zodat je niet op zoek hoeft naar een stopcontact. Een nachtlampje geeft net even dat extra beetje licht en in combinatie met het vertrouwde beeld, zal je baby snel voelen dat het goed is om rustig te gaan slapen. Laat de vakantie beginnen!

Reageren